5 C
Vinkovci
Srijeda, 29 studenoga, 2023

Identificiran hrvatski branitelj iz Vukovara

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

U organizaciji Ministarstva hrvatskih branitelja na Zavodu za sudsku medicinu i kriminalistiku Medicinskoga fakulteta u Zagrebu provedena je završna identifikacija posmrtnih ostataka iz Domovinskoga rata te je identificirana jedna osoba, čiji je preliminarni identitet utvrđen metodom analize DNA.

Riječ je o hrvatskom branitelju Davor Držaljeviću nasilno odvedenom u listopadu 1991. godine u Vukovaru, a njegovi posmrtni ostaci pronađeni su i ekshumirani iz masovne grobnice u Šarviz Doli u blizini Vukovara, koja je otkrivena je u veljači 2023. godine.

Sustavnim pretraživanjem lokaliteta koje je trajalo do sredine travnja pronađeni su i ekshumirani posmrtni ostaci 11 osoba, od kojih je njih deset ranije identificirano, a zaključno s današnjom identifikacijom utvrđen identitet svih žrtava ekshumiranih iz te masovne grobnice.

Nakon današnje identifikacije, Republika Hrvatska putem Ministarstva hrvatskih branitelja traga za 1805 osoba nestalih i smrtno stradalih tijekom Domovinskoga rata. Od toga najviše osoba, njih 502, je s područja Vukovarsko-srijemske županije, a još uvijek se traga za 374 nestalih i smrtno stradalih iz Vukovara i prigradskih naselja.

Foto: Ministarstvo hrvatskih branitelja

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime