5 C
Vinkovci
Srijeda, 29 studenoga, 2023

Iduće godine započinje gradnja nove zgrade Ekonomske škole Vukovar

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

U Vukovaru je održana završna konferencija projekta ”Priprema dokumentacije za izgradnju Ekonomske škole Vukovar”. Projekt je dio Intervencijskog plana grada Vukovara u kojemu su definirana teritorijalna ulganja usmjerena na fizičku, gospodarsku i socijalnu regeneraciju grada Vukovara, a njegov je cilj izrada projektno-tehničke dokumentacije kao prva faza realizacije projekta izgradnje Ekonomske škole Vukovar. Ukupna je vrijednost projekta 2.700.000 kuna, a sufinancirala ga je Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Nositelj je projekta Grad Vukovar, a partneri su Razvojna agencija Vukovar i Ekonomska škola Vukovar. Ovim će se projektom omogućiti stvaranje vodeće škole u regiji koja pruža obrazovanje za uspješno poduzetništvo i daljnje školovanje u novim, modernim i suvremeno opremljenim prostorima što je osobito važno za sve buduće učenike, istaknuto je u Vukovaru.

Projekt ima višestruke koristi, prevenstveno će se modificirati obrazovna infrastruktura, modernizirat će se i usavršiti nastava, a time i cjelokupno školovanje naših učenika i u konačnici poboljšati kvaliteta života u Vukovaru, istaknula je Mira Majstorović, ravnateljica Ekonomske škole Vukovar.

Ovim je projektom za početak radova pripremljena sva potrebna dokumentacija, izrađene su studije izvedivosti s cost-benefit analizom te ishodovane sve potrebne dozvole. Izgradnja nove, modernizirane i energetski učinkovite zgrade Ekonomske škole, koja će se nalaziti na vukovarskoj Olajnici, trebala bi započeti iduće godine te iznositi gotovo 90 milijuna kuna.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime