15 C
Vinkovci
Četvrtak, 25 srpnja, 2024

Ilača  ovogodišnja Seoska prijestolnica Vukovarsko-srijemske županije

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Selo Ilača u općini Tovarnik  ovogodišnja je seoska prijestolnica Vukovarsko-srijemske županije. Seoska prijestolnica je odličan projekt koji na svjetlo dana iznese mala mjesta u našoj županiji koja puno ljudi nikada nije posjetilo i ne znaju kako se i koliko lijepo živi u nekima od njih.

Projektom se želi pokrenuti promicanje društvenih, kulturnih, sportskih i gospodarskih aktivnosti, a kroz financiranje aktivnosti tijekom godine želi se osnažiti civilno društvo u lokalnoj zajednici te pokazati da se male sredine i najmanja sela mogu podići na višu razinu kvalitete življenja.

Projekt „Seoska prijestolnica“ pokrenuo je Upravni odjel za poljoprivredu Vukovarsko-srijemske županije 2017. s ciljem oživljavanja malih ruralnih sredina. Uvjet za stjecanje statusa seoske prijestolnice je da naselje nije općinsko središte, da ima manje od tisuću stanovnika i da ima najmanje tri aktivne civilne udruge na području naselja.

Za prvu županijsku Seosku prijestolnicu odabrana je općina Bogdanovci-naselje Svinjarevci, potom su uslijedile općina Nijemci-naselje Đeletovci, općina Drenovci-naselje Račinovci i za 2020. općina Lovas-naselje Opatovac. Zbog pandemije koronavirusa u 2021. nije bilo provedbe projekta Seoske prijestolnice, u 2022. ta je titula pripala naselju Berak u općini Tompojevci, a u 2023. Antinu u općini Tordinci.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime