21 C
Vinkovci
Petak, 24 svibnja, 2024

Iločki osnovnoškolci osvojili treće mjesto na Međužupanijskoj smotri Biosigurnost i biozaštita 2022.

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img
Učenice 8.b razreda (Paula Bošnjak, Dora Križanić i Lana Supek) OŠ ”Julija Benešića” pod vodstvom učiteljice biologije, Mateje Knezović, u sklopu izvan nastavne aktivnosti sudjelovale su na Međužupanijskoj smotri Biosigurnosti i biozaštite (Regija Istočna Hrvatska).
Predstavili su se posterom i video uratkom prema zadanim kriterijima. Za sudjelovanje na smotri bile su ponuđene tri teme.
Odabrana tema koju su učenice obradile je: Zarazne bolesti koje se prenose vektorima. Učenice su prikazale rad i istraživanje koje su učenici osmih razreda radili tijekom rujna i listopada u sklopu projekta ”Izlij vodu da nas ne bodu”. Radi se o monitoringu tigrastog komarca u Iloku. U svom radu učenice su ukratko opisali biologiju komarca, koje zarazne bolesti prenosi, koji je bio cilj istraživanja, metode kojima su se koristili, rezultate koje su dobili i zaključak.
Smotra se zbog epidemioloških uvjeta održala virtualno. Učenice su osvojile treće mjesto na međužupanijskoj smotri, i samim time predložene su za državnu smotru. Kako navode iz OŠ Julije Benešić Ilok, rezultati se očekuju 11. travnja 2022. godine.
-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime