28 C
Vinkovci
Petak, 21 lipnja, 2024

Institut za hrvatski jezik i jezikoslovlje vrijednim izdanjima darivao vukovarske škole

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Predstavnici Instituta za hrvatski jezik i jezikoslovlje danas su boravili u Vukovaru, točnije u Osnovnoj školi Dragutina Tadijanovića. Povod: donacija vrijednih institutskih izdanja posvećenih hrvatskom jeziku, vukovarskim osnovnim i srednjim školama. Prigodnom programu nazočili su uz domaćine, predstavnici svih vukovarskih škola te predstavnici Grada Vukovara.

Prvi školski pravopis hrvatskog jezika, Početno pisanje na hrvatskom jeziku, 555 jezičnih savjeta, Hrvatski pravopis, Hrvatski na maturi sa zadacima za vježbu i Školski rječnik hrvatskog jezika – izdanja su to Instituta za hrvatski jezik i jezikoslovlje, za koja su odsada bogatije vukovarske škole.

“Zahvaljujemo se Institutu i pozdravljamo ovu akciju, obogatit će naš fundus i puno nam pomoći, knjige su doista vrijedne”, rekla je ovom prigodom knjižničarka iz OŠ Dragutina Tadijanovića, Mirjana Kovač. Isto kažu i iz ostalih vukovarskih škola, čiji su predstavnici nazočili prigodnom programu učenika Osnovne škole Dragutina Tadijanovića, koja je bila domaćin predstavnicima Instituta. Knjige su, kažu, iz Instituta odlučili darovati povodom prošlomjesečne 25. obljetnice Dana sjećanja na žrtvu Vukovara. “Poseban povod nije ni potreban, vukovarska djeca zaslužila su ne samo to nego daleko više, a mi smo dali svoj mali prilog, želja nam je potaknuti i druge da se odvaže na sličan način”, rekao je dr.sc. Željko Jozić, ravnatelj Instituta za hrvatski jezik i jezikoslovlje. Osim iz vukovarskih škola, zahvala Institutu stigla je i iz Grad Vukovara. “Zahvaljujemo na vrijednoj donaciji, ovo je dokaz da Vukovar ima prijatelja diljem Hrvatske”, rekao je zamjenik vukovarskog gradonačelnika, Marijan Pavliček. Nakon podjele knjiga, iz Instituta za hrvatski jezik i jezikoslovlje istaknuli su kako vjeruju da ovo nije posljednji ovakav susret te da očekuju početak nove suradnje i prijateljstva.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime