22 C
Vinkovci
Petak, 21 lipnja, 2024

Ipak bez smanjenja naknade za prijevoz roditelja djece s poteškoćama u razvoju

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Prvi dan škole označio je povratak u školske klupe za oko pola milijuna učenika u Hrvatskoj, ali ne i za učenike posebnih odjela Osnovne škole Vladimira Nazora u Đakovu koji su prvi dan škole proveli s roditeljima prosvjedujući protiv odluke Ministarstva znanosti i obrazovanja o drastičnom smanjenju putnih troškova namijenih roditeljima ove djece.

Novom odlukom od ove školske godine roditeljima djece s poteškoćama u razvoju priznavalo bi se samo polovica dosadašnjeg iznosa za prijevoz. Roditeljima iz mjesta udaljenih i do 20 kilometara od Đakova značilo bi to samo plaćeni put do škole. A ne i kasniji dolazak po dijete nakon završetka nastave. Nezadovoljni odlukom roditelji su prosvjedovali protiv te odluke.

– Od nas se očekivalo da budemo pred školom četiri i pol sata, a neka djeca budu čak i do šest sati po prilagođenom programu u školi – pojasnila je razloge prosvjeda Ana Petrović, jedna od majki čije dijete pohađa spomenutu đakovačku školu.

Bila je ova odluka namijenjena ne samo za djecu u Đakovu, već za svu u Hrvatskoj, no resorno ministarstvo je na koncu od promjene iznosa naknade odustalo te se putni troškovi ipak neće smanjivati.

– Netko je morao povući, povukli su Đakovčani. Na svu sreću izborili smo se ne samo za OŠ Vladimira Nazora nego za djecu iz cijele Hrvatske – zaključila je Petrović.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime