22 C
Vinkovci
Subota, 25 svibnja, 2024

Ivan Bosančić: ”Naše Udruge potiču zajedništvo i obogaćuju društveni život grada”

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Predstavnici vinkovačkih udruga u kulturi i tehničkoj kulturi, njih 68, potpisalo je danas s Gradom ugovore o financiranju za 2022. godinu, za što je u proračunu osigurano preko milijun kuna.

Od ukupnog iznosa, 739 tisuća kuna namijenjeno je za programe iz područja kulture, a 332 tisuće za programe iz područja tehničke kulture, prijavljeno je ukupno 114 programa od čega ih je 106 ispunilo uvjete natječaja.

„Nastojimo u kontinuitetu, u skladu s mogućnostima, povećavati sredstva namijenjena udrugama pa je tako iznos za ovu godinu 30% veći u odnosu na prošlu. Zahvalni smo im na svemu što čine za ovaj grad, što kroz svoj rad na brojnim manifestacijama, priredbama i događanjima koje i sami organiziraju, potiču zajedništvo i obogaćuju društveni život Vinkovaca“, poručio je ovom prigodom gradonačelnik Ivan Bosančić.

Pročelnica Upravnog odjela za kulturu i turizam Marija Liščić Drmić dodala je kako je od ukupno 68 udruga koje su danas potpisale ugovore njih 45 iz područja kulture i 23 iz područja tehničke kulture te kako odnosu na prošlu godinu bilježe desetak udruga i 15 programa više.

Ugovor je ispred Art Cluba Vinkovci potpisao jedan od njegovih osnivača, legendarni Šima Jovanovac koji je ovom prilikom naglasio koliko je važno što Grad brine o svojim udrugama.

„Vrlo sam zadovoljan zbog svih nas, ne samo zbog Art Cluba jer u Gradu brinu o udrugama i čine sve što je u njihovoj moći, posebice u ovo vrijeme koje nije najbolje za naše aktivnosti. Ova pomoć puno nam vrijedi, ne samo u financijski, nego i kao znak podrške jer to znači da ono što radimo ipak ima neku vrijednost“, naglasio je Šima Jovanovac.

Ivan Tomić, tajnik novoosnovane Udruge Prima Valentiniana koja se bavi rekonstrukcijama povijesnih događaja odnosno uprizorenjem antičkog života, objasnio je kako sredstva planiraju utrošiti na razvoj članstva. Ono što rade, kaže, predstavit će na manifestaciji Rimski dani kojom prilikom će pokazati način djelovanja jedne rimske postrojbe, a nakon toga će Vinkovce predstavljati na Festivalu kasnoantičkih udruga u Austriji.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime