28.8 C
Vinkovci
Utorak, 22 lipnja, 2021

Ivankovčanima omogućeno skladištenje posebnih vrsta otpada

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

U sklopu projekta kojeg je sufinancirala Europska unija iz Kohezijskog fonda, u Ivankovu je svečano otvoreno reciklažno dvorište. Projekt izgradnje reciklažnog dvorišta u Općini Ivankovo započeo je u kolovozu 2018.godine. Suradnjom Ministarstva zaštite okoliša i energetike, Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost te Općine Ivankovo, projekt je završen i prije očekivanog roka.

Vrijednost investicije bila je planirana u iznosu od 4 i pol milijuna kuna, a na kraju smo je uspjeli svesti na nekih 3 milijuna i 800 tisuća kuna. Moj je tim vrlo kvalitetno provodio nabavu i na korektan smo način napravili uštedu, odnosno nismo iskoristili sva potrebita sredstva koja su prvim mahom bila planirana”., rekao je Marko Miličević, načelnik Općine Ivankovo.

“Ovo je zaista jedan divan, hvalevrijedan projekt za Općinu Ivankovo i pohvalila bih načelnika koji je u dvije godine uspio realizirati jedan tako veliki projekt”, dodala je Andrea Bartolić, glavna tajnica u Fondu za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Kohezijskog fonda, a udio Općine Ivankovo iznosio je nešto više od 500 tisuća kuna. Izgradnjom reciklažnog dvorišta, mještani Općine Ivankovo dobili su mogućnost prikupljati i privremeno skladištiti manje količine posebnih vrsta otpada, a sve kako bi se uspostavio cjeloviti sustav gospodarenja otpadom na području Općine Ivankovo.

“Pretpostavljam da ste uočili kako se u zadnjih nekoliko mjeseci diljem Hrvatske intenziviraju ovakve aktivnosti, a one su produkt projekta Ministarstva – Uspostava učinkovitog sustava gospodarenja otpadom. Projekt u Ivankovu dio je tog sustava i izuzetno je značajan za ove prostore”., istaknuo je Igor Čižmek, pomoćnik ministra u Ministarstvu zaštite okoliša i energetike.

Poseban naglasak stavljen je na podizanje svijesti lokalnog stanovništva o potrebama i prednostima razvrstavanja i recikliranja otpada.

“Reciklažno dvorište opremljeno je sa spremnicima i mogućnostima za prihvat ukupno 48 vrsti otpada od čega je 22 vrste opasnog, a 26 vrsti neopasnog otpada”., rekao je Ivica Cvrlje, direktor tvrtke za zaštitu okoliša.

Ovaj uspješni projekt bit će nastavljen novim – proširenjem novoizgrađenog reciklažnog dvorišta te unutar njega, izgradnjom edukacijskog centra kojemu je svrha izobrazba mještana Općine Ivankovo o načinu razvrstavanja i recikliranja otpada.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime