22 C
Vinkovci
Srijeda, 4 listopada, 2023

Iz udruge OPG-a “Život” nezadovoljni Prijedlogom novog Zakona o OPG-u

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Prijedlog Zakona o OPG-u koji je protekloga tjedna bio na čitanju u Saboru trn je u oku obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima. U Zakonu, smatraju u Udruzi OPG-a Hrvatske, previše je nelogičnosti o kojima ovisi 160 tisuća OPG-a u Hrvatskoj. Sa svojim zahtjevima pismeno će se očitovati prema resornom ministarstvu, Vladi i predsjednici Kolindi Grabar Kitarović jer, kažu, žele da se zaustavi ovakav način kreiranja poljoprivredne politike, u kojoj se još uvijek ne zna tko će i kakvu hranu proizvoditi, s koliko hektara zemlje Hrvatska raspolaže, a sve zbog nepostojanja Strategije razvoja poljoprivrede.

“Sve je suprotno od onoga što smo mi smatrali da bi taj Zakon treba biti. Naime, vi čak iz tog prijedloga Zakona ne možete jasno iščitati što je to danas obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo” – rekao je Vladimir Margeta, član udruge. U udruzi drže da bi Zakon o OPG-u trebao imati središnju ulogu i biti servis Zakonu o poljoprivrednom zemljištu, Zakonu o nasljeđivanju te Zakonu o hrvatskoj poljoprivrednoj komori, jer svi oni izravno utječu na razvoj sela i poljoprivrede.

“Ono što je posebno problem kad govorimo o cijelom tom setu, mi nismo donijeli strategiju razvoja poljoprivrede. Ne znamo koliko će Hrvatska proizvesti hrane, koliko ima poljoprivrednog zemljišta na raspolaganju..nedostaje strategija, a donose se Zakoni koji bi trebali ostvariti te neke ciljeve koji uopće ne postoje” – rekao je Margeta.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime