23 C
Vinkovci
Subota, 18 rujna, 2021

Izaslanstvo grada Ulma posjetilo Vukovarsko-srijemsku županiju, govora bilo o prekograničnoj suradnji

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Palaču Srijem u Vukovaru posjetilo je izaslanstvo njemačkog grada Ulma predvođeno gradonačelnikom Gunterom Czishom. Primio ih je župan vukovarsko-srijemski Božo Galić, a sastanku je nazočila i ministrica regionalnog razvoja i fondova EU, Gabrijela žalac. Govora je ovom prilikom bilo o provedbi europskih projekata. Ova prekogranična suradnja postoji od 2011. godine, a tijekom tog vremena zajednički se radilo na dva projekta: transportno – logistički centar Vuka i projekt Lena. “Tu će se kroz pilot lokacije upravo ojačati dio koji se odnosi na poljoprivredu, riječ je o pilot projektu uzgoja crnih slavonskih svinja, što smatram izuzetno korisnim kada je u pitanju projekt Slavonija”, rekla je – pojašnjavajući projekt Lena – ministrica regionalnog razvoja i fondova EU, Gabrijela Žalac.

A u realizaciji europskih projekata, smatra gradonačelnik Ulma, potrebna je vrlo dobra logistika, za koju svi već dobro znaju da Nijemci imaju u malom prstu. Czish je još prije dvije godine, kaže, upoznat s projektima koje Vukovarsko-srijemska županija želi provesti. “Županija je na pravom putu, pomoći ćemo koliko god možemo”, poručio je gradonačelnik Ulma.

Inače, dva navedena projekta u suradnji županije i grada Ulma temelje se na razvoju turizma, ali uključujući zaštitu okoliša. Jer, zajednički cilj im je razvijanje turističke infrastrukture na Dunavu. “Mi kao županija imamo baštinu koju možemo pokazati, iznimno bogatu povijest kojom se ponosimo”, ustvrdio je župan Galić. Svi daljnji zajednički projekti mogli bi se financirati kroz Dunavski trans-nacionalni program, zaključila je ministrica Žalac, jer dio je to ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije u suradnji s ministarstvom vanjskih i europskih poslova.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime