-0 C
Vinkovci
Nedjelja, 10 prosinca, 2023

Izaslanstvo Vukovarsko-srijemske županije na radnom sastanku u Vladi Županije Posavske

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img
Izaslanstvo Vukovarsko srijemske županije na čelu sa županom Damirom Dekanićem održalo je danas radni sastanak u Vladi Županije Posavske, u Orašju, BiH. Na sastanku se razgovaralo o unapređenju prekogranične suradnje, te o iskustvima Hrvatske u korištenju fondova EU.
– U tom segmentu smo uspostavili dobru suradnju posebice između našeg Ureda za gospodarstvo i Razvojne agencije Vukovarsko -srijemske županije – rekao je nakon sastanka Đuro Topić, predsjednik Vlade Županije Posavske.
Na sastanku je otvorena i tema suradnje na području zdravstva, te je potvrđena dosadašnja dobra suradnja bolnice u Vinkovcima s bolnicom u Orašju. Dogovoren je daljnji nastavak i unaprjeđenje te suradnje kako u administrativnom smislu tako i u drugim segmentima zaštite pacijenata. Razgovaralo se i o segmentu poljoprivrede, posebice navodnjavanju, te projektima koji se u okviru toga provode u Vukovarsko -srijemskoj županiji.
– Važno je da, posebice kada su projekti u pitanju, ne učimo na svojim greškama nego se unaprijed pripremimo i primijenimo iskustva Vukovarsko -srijemske županije koja je cijeli proces već prošla – poručio je Topić.
Damir Dekanić je nakon sastanka poručio da je sastanak bio vrlo koristan posebice kada je riječ o produbljivanju suradnje sa Županijom Posavskom.
– Osim poljoprivrede, zdravstva i navodnjavanja dotaknuli smo se i gospodarstva i to u onom dijelu koji se odnosi na subvencije kao i suradnje na području športa i kulture – istaknuo je Dekanić.
Dodao je i kako smatra da prostora za unaprjeđenje suradnje ima jako puno jer ove dvije županije dijele isti prostor, te iste ili slične probleme.
– Želimo suradnju od koje će obje županije imati koristi pa stoga želimo ojačati i prometnu povezanost što u budućnosti možda znači most koji će povezivati dvije obale Save – naglasio je .
Inače na sastanku su uz župana Dekanića nazočili, zamjenik Franjo Orešković, Mario Adamović v.d. pročelnika Upravnog odjela za zdravstvo i socijalnu skrb, Marija Budimir v.d. pročelnice Upravnog odjela za gospodarstvo i održivi razvoj, Zrinka Čobanković, ravnateljica Razvojne agencije VSŽ, te Krunoslav Šporčić, ravnatelj OŽB Vinkovci.
Ispred Vlade Županije Posavske na sastanku su uz predsjednika Vlade Topića sudjelovali i Damir Živković ministar zdravstva i socijalne politike Županije Posavske, Mato Brkić ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva, Marko Vukić pomoćnik direktora Ureda za razvoj i europske integracije, te Perica Jelečević ravnatelj Županijske bolnice Orašje.
-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime