21 C
Vinkovci
Ponedjeljak, 24 lipnja, 2024

Izdvajanjem sredstava za poduzetništvo Vukovar mnoge veće gradove ostavio iza sebe

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Grad Vukovar osmi je grad u Republici Hrvatskoj po izdvajanjima iz proračuna za poduzetnike, koja čine 2,24% proračuna, a po per capita kriteriju treći grad s izdvajanjima za poduzetnike od 119 kuna po stanovniku. Proizlazi to iz podataka o izvršenju proračuna jedinica lokalne samouprave koje je objavilo Ministarstvo financija Republike Hrvatske.

Biti u Hrvatskoj u današnje vrijeme po proračunskom izdvajanju za poduzetnike osmi, odnosno treći, ovisno o vrsti kriterija, svakako je pohvalno. Ovaj pozitivni pokazatelj prokomentirao je i vukovarski gradonačelnik Ivan Penava na današnjoj medijskoj konferenciji. “Analizirajući podatke, lako je doći do zaključka da je Vukovar i daleko bolje plasiran, budući da zbog načina vođenja gradskog proračuna mnoge stavke, odnosno mnoge olakšice ne vodimo izravno kao olakšice u gospodarstvu”, rekao je Penava pojašnjavajući to na primjeru Pule, koja oslobođenje od komunalnog doprinosa obračunava također kao povlasticu za poduzetnike. No, u svakom slučaju, i trenutni pokazatelji Ministarstva financija dokazuju da Grad Vukovar djeluje sukladno svojim najavama – razvitak grada nastojat će postići kroz poticanje razvitka gospodarstva.

“Ovo su podaci za 2016. godinu, a već ove godine, kad je riječ o izdvajanjima Grada Vukovara, iznos od 3.200.000 kuna povišen je na iznos od 4.000.000 kuna, čak i nešto više od toga, što znači ponovno povišenje od 30% kojim Grad Vukovar motivira rad poduzetnika”, istaknuo je Penava.

Osim toga, veći je i broj zahtjeva za potporama, protekle godine zatražilo ih je 136 poduzetnika, a ove godine 247. Uza sredstva koja je grad investirao u poduzetništvo kroz 17 mjera, tu su i sredstva Fonda za obnovu i razvoj grada Vukovara, s kojim je suradnja pojačana dolaskom trenutne gradske vlasti, dodao je Penava. Osim toga, posljednjih godinu dana Grad Vukovar inzistira na donošenju novog Zakona o poticanju ulaganja u grad Vukovar, a njegovo donošenje očekuju prije konca godine, poručili su iz Grada Vukovara.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime