22 C
Vinkovci
Subota, 22 lipnja, 2024

Izglasan proračun Grada Vinkovaca za 2019. godinu

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Gradski proračun za 2019. godinu iznosi 264.000.000 kuna, izglasano je to na današnjoj sjednici Gradskog vijeća. Odlučilo je tako 13 vijećnika koji su dignuli ruku za njegovo usvajanje i time gradskoj vlasti dali zeleno svjetlo za njegovu realizaciju.

Crveno svjetlo, odnosno simbolično rečeno – stop takvom proračunu, rekli su vijećnici iz oporbenih redova, posebice iz SDP-a, koji su proračun nazvali klasičnom abecedom investiranja gradske vlasti. “Abeceda zašto? Zato što je to investiranje samo u asfalt, beton i ciglu”, rekao je predsjednik Kluba vijećnika SDP-a Davor Benić.

Iz SDP-a su također napomenuli da je Grad Vinkovci podignuo prihode u iznosu od 3.000.000 kuna za svoje zaposlenike, uz pretpostavkuda će biti novih zapošljavanja u gradskoj upravi.

Navodno povećanje prihoda za plaće zaposlenih u Gradu, vinkovački gradonačelnik Ivan Bosnačić opisao je kao svojevrsni politički populizam opozicije, koja u novome proračunu za sljedeću godinu nije mogla pronaći nerealne stavke, dok ga je on okarakterizirao kao moguć, realan i gospodarski orijentiran.

Nadvožnjak i borinačka cesta, Poduzetnički inkubator, Seljačka tržnica, OŠ Mirkovci, energetska obnova OŠ Vladimir Nazor i OŠ Antuna Gustava Matoša, sedam je najvažnijih gradskih projekata na kojima će se raditi iduće godine.

Usklađivanje s novim Zakonom o komunalnom gospodarstvu nije donijelo novosti u cijeni komunalne naknade u Vinkovcima. Krajnji korisnici plaćat će jednako kao dosada, poručeno je iz Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo i uređenje grada.

“Iako većina gradova povećava komunalnu naknadu, Grad Vinkovci je zadržao vrijednost komunalne naknade na istoj vrijednosti. Znači, imamo četiri postojeće zone, s istim vrijednostima boda i istim namjenama”, zaključio je resorni pročelnik Dalibor Šandrk, koji je najavio brojna ulaganja u komunalnu infrastrukturu Vinkovaca u 2019. godini.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime