11 C
Vinkovci
Ponedjeljak, 2 listopada, 2023

Izgradnja cjevovoda trajno rješenje!

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Potpisivanjem ugovora vrijednog 12 i pol milijuna kuna između predstavnika Vinkovačkog vodovoda i kanalizacije i izvođača radova označen je početak izgradnje cjevovoda Slakovci-Privlaka-Otok-Komletinci.

Izgradnja vodopskrbnog cvjevovoda dio je Regionanog vodovoda istočne Slavonije kojim se snabdjeva 100 tisuća građana Vukovarsko-srijemske županije. Spajanjem navedene dionice na Regionalni vodovod, kako je istaknuto na potpisivanju ugovora, na kvalitetan način riješit će se opskrba vodom za područje Starih Jankovaca, Privlake, Otoka i Komletinaca. Posao bi trebao biti okončan do velkih potrošnji vode u ljetnim mjesecima.

Direktor Vinkovačkog vodovoda i kanalizacije Dražen Milinković uvjeren je da će se posao obaviti na vrijeme. Naglasio je da će se stavljenjem u funkciju vodoopskrbonog cjevoda Slakovci-Privlaka-Otok-Komletinci dobiti kako na kvaliteti isporučene vode tako i na kvaliteti vodoopskrbe. To je, naglašeno je, kvaliteteno rješenje, posebice ako se tomu doda trenutačna Odluka o zabrani upotrebe vode u Privlaci koja je donesena na temelju redovnog monitoringa Zavoda za javno zdravstvo Vukovarsko-srijemske županije kao i redovnog praćenja kvalitete vode koje se obavlja u internom laboratoriju javnog isporučitelja vodnih usluga.

Kako su izvjestili iz Vinkovačkog vodvoda i kanalizacije posljednja analiza pokazala je da maksimalna dopuštena koncentracija arsena povremeno i na pojedinim lokacijama odstupa od dopuštenih. Problem će se pokušati privremeno rješiti. Pomoćnica direktora Vinkovačkog vodovoda i kanalizacije Jasna Kopić istaknula je da su izradili pieozometarsku bušotinu te da rade probna crpljenja koja pokazuju da je voda obećavajuće kvalitete i u skladu sa zakonoskom regulativom. Dodala je da su Hrvatskim vodama podnijeli zahtjev za umanjenje cijene kao što je bio slučaj i u Komletincima.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime