11 C
Vinkovci
Ponedjeljak, 16 svibnja, 2022

Jarmina dobiva vrtić

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Općina Jarmina trenutno nema svoj vrtić, ali ne još zadugo. Nakon što je sredinom srpnja potpisan ugovor s izvođačem radova, u tijeku je izgradnja novog objekta kojim će u skladu sa Državnim pedagoškim standardom biti osigurane sve adekvatne prostorije za rad s djecom. Vrtić u izgradnji kapaciteta 50, odnosno 70 mjesta, svoja će vrata otvoriti u jesen 2020. godine. Djeca iz Jarmine vrtiće danas pohađaju u Vinkovcima, što Općina Jarmina i sufinancira sa 650 kuna za jaslice, odnosno 600 kuna za djecu stariju od tri godine. Danas je ukupno 33 djece iz Jarmine koja vrtić pohađaju u Vinkovcima.

“Onaj roditelj koji ima posao u Borincima ili negdje u Jarmini neće morati više voziti djecu u Vinkovce. Dovodit će ih tu i ja se nadam da će vrtić biti pun, da će biti i više uposlenih. Samim tim će se i tu otvoriti nekoliko radnih mjesta”, kaže Andrija Draganić, načelnik Općine Jarmina.

Iako je prvotna ideja bila prenamjena stare škole u Jarmini, zbog manjih troškova i jednostavnije izvedbe, odluka je pala na izgradnju potpuno novog objekta, zahvaljujući i natječaju za provedbu podmjere 7.4 “Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu”. Riječ je o projektu vrijednom gotovo 7 i pol milijuna kuna, a u potpunosti je sufinanciran iz Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj. Rok izvedbe je 12 mjeseci, a ugovorena je i cjelokupna oprema, kao i uređenje okoliša.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime