1.2 C
Vinkovci
Četvrtak, 27 siječnja, 2022

Javna prezentacija projekta vrijednog čak 45 milijuna kuna!

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

”Sanacija odlagališta neopasnog otpada Papuk u Vinkovcima” naziv je projekta na čijoj su današnjoj, drugoj od tri predviđene, javnoj prezentaciji aktivno sudjelovali i učenici vinkovačke OŠ Bartola Kašića koji su iskazali zavidno znanje o zaštiti okoliša; teorijsko su iskazali rješavanjem kviza Projekt u Papuk u Vinkovcima – Tko zna više?, a u praktičnom dijelu prigodne radionice razvrstavali su otpad u mobilnom reciklažnom dvorištu.

Dva su temeljna cilja ovog projekta; sanacija lokacije onečišćene otpadom te uklanjanje rizika uzrokovanih otpadom, a svrha mu je zaštita okoliša i zdravlja ljudi. Razdoblje izvedbe projekta proteže se od siječnja do studenog ove godine, a njegovim završetkom bit će obuhvaćeno čak 12 hektara krajobrazno uređene površine.

Projekt je vrijedan više od 6.000.000 eura, odnosno nešto više od 45.000.000 kuna i to bespovratnih sredstava. U 85-postotnom iznosu sufinanciran je iz Europskog fonda za regionalni razvoj, a preostali iznos sredstava osiguran je iz Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime