1 C
Vinkovci
Subota, 20 travnja, 2024

Javni poziv za sufinanciranje kupnje kuće ili stana mladima i mladim obiteljima na području Vukovarsko-srijemske županije

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Vukovarsko-srijemska županija objavila je Javni poziv za podnošenje prijava za ostvarivanje prava sufinanciranja kupnje kuće ili stana mladim obiteljima u tri kategorije na području Vukovarsko-srijemske županije za 2022. godinu:

1. kategorija u iznosu od 2.655,00 eura

2. kategorija u iznosu od 3.982,00 eura

3. kategorija u iznosu od 5.309,00 eura

Ukupno planirana financijska sredstva za ovaj Javni poziv iz proračuna Vukovarsko-srijemske županije su 238.901,06 eura.

Pravo podnošenja prijave na Javni poziv odnosno korištenje bespovratnih sredstava u okviru Mjere sufinanciranja kupnje kuće ili stana mladim obiteljima na području Vukovarsko-srijemske županije imaju prijavitelji koji ispunjavaju sljedeće uvjete: Da u trenutku prijave nisu stariji od 45 godina, prijavitelji i bračni ili izvanbračni drugovi i njihova djeca, životni partneri ili neformalni životni partneri i njihova djeca u vlasništvu/suvlasništvu nemaju stan ili kuću, osim stana/kuće koja je predmet ovog Javnog poziva, kupljena kuća ili stan na području Vukovarsko-srijemske županije nemaju duga na ime javnih davanja,
fizička osoba prodavatelj nekretnine ne smije biti u srodstvu s podnositeljem zahtjeva i članovima njegove obitelji do trećeg nasljednog reda u smislu Zakona o nasljeđivanju i oni koji su kupili kuću ili stan u 2022. godini.

Prijave na Javni poziv popunjavaju se na propisanim obrascima koji su objavljeni na internetskoj stranici Vukovarsko-srijemske županije www.vusz.hr , a sastavni su dio ovog poziva.

Javni poziv je otvoren danom objave na internetskim stranicama Vukovarsko-srijemske županije a rok za prijave traju do 21. travnja 2023. godine.

Korisnici koji će ostvariti pravo na dodjelu sredstava dužni su u razdoblju od 5 godina, svake godine dostaviti u vremenu od 01. prosinca do 31. prosinca potvrdu o prebivalištu i izvadak iz zemljišnih knjiga Upravnom odjelu za sport, mlade i demografiju Vukovarsko-srijemske županije.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime