3 C
Vinkovci
Srijeda, 29 studenoga, 2023

Javnosti predstavljen projekt “Uz pomoć konja do bolje integracije”

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Konjički klub Dunavski raj u partnerstvu s gradom Vukovarom i Centrom za socijalnu skrb provodi EU projekt “Uz pomoć konja do bolje integracije” namijenjen mladima s područja koji imaju problema u ponašanju, a koji ispunjavaju obvezu humanitarnog rada na temelju odluke Sudova za mladež ii prekršajnih sudova.

Svrha navedenog projekta je unaprijediti razvoj socijalnih i radnih vještina kod mladih Kroz provedbu programa osposobljavanja za rad u konjogojstvu i terapijskom programu koje će doprinijeti zapošljavanju i poduzetničkoj samoinicijativi.

– Cilj ovoga projekta je da se uključi 20 mladih s problemima u ponašanju koji izvršavaju posebnu obvezu humanitarnog rada u jednu novu metodu praktične obuke za rad u konjogojstvu. Znači da ih se uz izvršavanje obveze obuči za određeni zanat – izjavila je Andrijana Vidaković, voditeljica projekta.

Projekt je sufinanciran novcem Europske unije iz Europskog socijalnog fonda, a riječ je o nešto više od 500.000,00 kuna. Projekt traje 14 mjeseci, od svibnja 2018. do srpnja 2019. godine. Polaznici bi, prema planu trebali steći radne navike i vještine te u potpunosti postati osposobljeni za rad u konjogojstvu.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime