28 C
Vinkovci
Petak, 21 lipnja, 2024

Još jedan mladomisnik iz Vinkovaca

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

U Župi Srca Isusova u Vinkovcima Vedran Pejak-Pašić imao je mladu misu. Okupili su se brojni vjernici, Vedranovi prijatelji svi koji su ovaj poseban datum u njegovom životu željeli uveličati uz poruku da ga prati sreća na njegovm svećenićkom poslanju. Mladomisnik Pejak-Pašić kaže da je već kao dijete znao da će odabrati ovaj poziv jer je svoj mir i radost uvijek pronalazio u crkvi na svetim misama. “Sve mogu u onome koji me jača uzeo je iz Pavlove poslanice Filipljanima za svoje geslo.

Ja Vedrana poznajem od malih nogu kada sam bio ovdje župnik. Rastao je uz župnu zajednicu kao mali ministrant. I evo drago mi je ako sam imalo uspio dati svoj doprinos tom njegovom putu kroz župničku podršku” , istaknuo je vlč. Robert Farkaš, župnik Župe sv. Leopolda Mandića iz Slavonskog Broda koji je bio župnik Župe srca Isusova u Vinkovcima za vrijeme Vedranova odrastanja.

U petom razredu osnovne škole Vedran se uključio u zajednicu ministranata. “I od tada počinjem intezivnije razmišljati o svećenićkom pozivu što je i sam župnik prepoznao pa me je slao u par navrata na vikend susrete u Bogoslovno sjemenište u Đakovo na otvorena vrata sjemeništa.” istaknuo je mladomisnik.

Bogoslovno katolički fakultet u Đakovu Vedran je upisao nakon završene srednje škole u Vinkovcima. Za đakona je zaređen prošle godine u studenom, a ove godine 24. lipnja na svetog Ivana za prezbitera svećenika Sisačko biskupije. Vikarsku službu obavljat će u katedrali svetog Križa u Sisku.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime