21 C
Vinkovci
Petak, 24 svibnja, 2024

Još jedno priznanje učenicima Srednje strukovne škole Vinkovci

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Vinkovačka Srednja strukovna škola dobitnik je još jedne vrijedne nagrade i to ponovno zahvaljujući talentiranim učenicima koji su, uz pomoć svojih profesora, svoje znanje demonstrirali i kroz praktičan rad. Naime, učenici spomenute škole, nagrađeni su s 5.000 kuna za projekt “Pogledaj u pendžer”, koji su prijavili na natječaj Hrvatske udruge poslodavaca, pod nazivom ” Poduzetnici budućnosti”. Baza njihove projektne ideje je, kako su pojasnili, održivi turizam.

“Cilj je bio pokušati izraditi neke nove suvenire, u ovom slučaju tradicionalne šokačke “pendžere” koje, uz IDV naljepnice, prikazuju slavonske običaje jer mislimo da je baština univerzalna vrijednost, koju dalje treba prenositi na sljedeće generacije. Učenici su puno vremena proveli u praktičnom radu, istraživali su, osmišljavali vizualna rješenja, ali i donosili upravljačke te menadžerske odluke”, ističe Mirjana Jakšić, nastavnica stručnih predmeta u turizmu i ugositeljstvu u Srednjoj strukovnoj školi Vinkovci.

Inače, projekti nisu smjeli biti već negdje predstavljeni ili zaštićeni autorskim pravom, a natječaj „Poduzetnici budućnosti” bio je namijenjen timovima svih srednjih škola Republike Hrvatske. “HUP ovaj natječaj organizira svake godine kako bi poticao poduzetništvo među mladima, važno nam je da se pripreme za tržište rada, jer jednog dana oni će biti poduzetnici i obrtnici te, a mislimo da će im svako ovakvo iskustvo pomoći”, kaže Vedrana Gado, pravna savjetnica Regionalnog ureda HUP Osijek. Nagradu i priznanja vinkovačkom timu uručila je savjetnica predsjednika Uprave za organizacijski razvoj i ljudske potencijale partnera projekta u Nexe grupi, Marija Felkel.

Inače, natječaj s ukupnim nagradnim fondom od 250.000 kuna bio je otvoren od 4. ožujka 2018. do 29. travnja 2019.godine. Hrvatska udruga poslodavaca provodila ga je u partnerstvu s predstavništvom Europske komisije u Hrvatskoj, a pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti i obrazovanja te Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime