10 C
Vinkovci
Srijeda, 24 travnja, 2024

Josić: ”Život hrvatskog branitelja vrijedi kao i komad plastike!”

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Presuda danas umirovljenom policajcu Saši Sabadošu za nanošenje teških tjelesnih ozljeda iz nehaja od kojih je posljedično preminuo hrvatski branitelj Darko Pajičić bila je tema medijske konferencije Savjeta za branitelje gradonačelnika Vukovara. Tom prigodom izraženo je nezadovoljstvo radom pravosudnih i policijskih tijela. Zbog nanošenja teških tjelesnih ozljeda iz nehaja Sabadoš je osuđen je na šest mjeseci zatvora uvjetno, a sudski postupak tijekom kojeg je, iz raznoraznih formalnih razloga promijenjeno čak pet sudaca, trajao je punih šest godina.

Hrvatsko pravosuđe, primijećeno je na ovoj medijskoj konferenciji, nije baš uvijek tako sporo i inertno, kao u ovom procesu, što je potkrijepljeno i nekim činjenicama.

– Za ovih šest godina koliko je trajalo suđenje Saše Sabadoša osuđeno je trideset branitelja u rekordno kratkom roku – podsjetio je Tomislav Josić, predsjednik Savjeta za branitelje gradonačelnika Vukovara.

Osim navedenog sporna je, poručeno je ovom prigodom, i visina izrečene kazne. Josić je podvukao:

– Sabadoš je dobio kaznu, otprilike, kao i svi oni koji su razbijali dvojezične ploče. Postavlja se stoga pitanje koliko vrijedi život hrvatskog branitelja? Ispada da vrijedi isto kao i komad plastike. To je sramotno za našu državu.

Josić izražava ogorčenost radom državnih institucija te upire prstom u tadašnju Vladu Zorana Milanovića, smatrajući da bi svi oni koji su, kako je rekao, ”odugovlačili sudski proces protiv Saše Sabadoša trebali snositi odgovornost”.

– Od sadašnje vlasti očekujem isto kao i od svih dosadašnjih, da će štititi svoje službenike i da neće poduzeti apsolutno ništa – zaključio je Josić.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime