20.2 C
Vinkovci
Subota, 19 lipnja, 2021

Josip Šarić: Projekt Vrata Spačvanskog bazena pokrenut će turizam naše Županije

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

U Otoku je predstavljen jedan od strateških projekata Vukovarsko-srijemske županije “Vrata Spačvanskog bazena” – Izgradnja i opremanje Bioekološko edukacijskog centra Virovi. Projekt je vrijedan oko 25,5 milijuna kuna, a s 19 milijuna kuna sufinanciran je EU sredstvima. ”Započinjemo gospodarsku, turističku, prijateljsku priču, koju ćemo proširiti na Vukovarsko-srijemsku županiju”, izjavio je tijekom uvodne konferencije otočki gradonačelnik Josip Šarić.

Otok je prvo mjesto koje se u Slavoniji počelo baviti turizmom, pišu tako stari novinski članci. Spačvanska šuma je fenomen, imamo godinama neiskorištene potencijale ovoga područja, koji se sada napokon koriste. Ovo je sad ta nekakva realizacija i finiš svih tih ideja, razmišljanja i promišljanja, ponajprije potencijala koje imamo, svih nas koji smo vezani na Spačvanski kanal. Pripremali smo ga sigurno tri godine”, rekao je Šarić.
Prilikom završetka projekta zaposleno će biti 15 novih osoba, što ujedno ovome projektu daje dodatan značaj. Projekt se sastoji od raznih aktivnosti, izgradnje komunalne infrastrukture, do raznih istraživačkih, stručnih, znanstvenih aktivnosti i skupova i osmišljavanja raznih turističkih sadržaja. Izdvaja se izgradnja Bioekološko edukacijskog centra, hostela sa 46 smještajnih kapaciteta, restoranom i multimedijalnom dvoranom.

Vrata Spačvanskog bazena dobila su status najvažnijeg turističkog projekta u Županiji koji je ujedno dio Strategije razvoja Vukovarsko-srijemske županije.

”Mi ćemo očito biti ti koji ćemo potaknuti ozbiljnije razvoj turizma na ovome području. U Vukovarsko-srijemskoj županiji imamo ogroman potencijal, a u ovom objektu i na ovaj način mi ćemo imati polazišnu točku gdje možemo uključivati sve druge gradove i općine u našoj županiji, receptivnu točku koja će pokrenuti i ove sve male OPG-ove koji se žele baviti turizmom”, bile su zaključne Šarićeve riječi.

Riječ je o projektu u koji se polažu velike nade, i to ne samo otočkog područja, čija je provedba započela u srpnju ove godine, a njegov završetak predviđen je za kolovoz 2020. godine.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime