-0 C
Vinkovci
Nedjelja, 10 prosinca, 2023

Jubilarni 25. Festival glumca: domaćin Grad Ilok

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

U Palači Srijem u Vukovaru predstavljen je 25. Festival glumca, koji će se održati od 11. do 20. svibnja ove godine. Organizatori Festivala glumca su Hrvatsko društvo dramskih umjetnika iz Zagreba i Koncertno kazališna agencija Asser Savus iz Vinkovaca. Grad domaćin jubilarnog 25. festivala glumca je Grad Ilok, a domaćica festivala nacionalna prvakinja hrvatskog glumišta Branka Cvitković.

Ove godine, gradovi Ilok, Otok, Županja, Vinkovci i Vukovar ugostit će dvadeset predstava iz cijele Hrvatske po izboru ovogodišnje izbornice Nade Abrus. Nažalost, ni jedna predstava s područja ove županije nije zadovoljila kriterije ulaska u konkurenciju natjecateljskog dijela programa. Svečano otvorenje jubilarnog 25. festivala održat će se u subotu, 12. svibnja 2018. u gradu domaćinu Iloku.

Uz ona tradicionalna događanja, festivala donosi novost – u popratni program uključile su se i neke općine koje će ugostit će dvije predstave i to predstavu za odrasle i predstavu za djecu. Sve izvedbe pratit će ocjenjivački stručni sud koji će dodijeliti osam nagrada, a novost jubilarnog Festivala glumca je nagrada za najbolje umjetničko ostvarenje mlade glumice do 28 godina – Nagrada Zvonimir Torjanac. Dodajmo i to da je na konferenciji za sljedeću godinu najavljen izlazak monografije o 25 godina Festivala glumca.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime