-0 C
Vinkovci
Nedjelja, 10 prosinca, 2023

Kadeti zlatni, kadetkinje srebrne, mlađe juniorke brončane na natjecanjima u Belom Manastiru i Osijeku

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Beli Manastir i Osijek bili su u domaćini 2. kola kvalifikacija za KUP i prvenstvo Hrvatske u ženskoj i muškoj sportskoj gimnastici – obavezni program.

Na natjecanju u Belom Manastiru u obaveznom programu ženske sportske gimnastike nastupilo je ukupno 119 gimnastičarki iz 8 klubova – iz Slavonskog Broda, Osijeka – GD „Osijek-Žito” i GK Inova Gim, Valpova, Belog Manastira, Đakova, Vukovara i Vinkovaca, u kategorijama djevojčica, mlađih kadetkinja, kadetkinja, mlađih juniorki, juniorki i mlađih seniorki.

U kategoriji kadetkinja GK „Hrvatski sokol” Vinkovci imao je ekipu od 5 gimnastičarki, koje su ekipno osvojile 2. mjesto u konkurenciji 4 ekipe. Najbolja je bila Marta Šimunović na 6. i Paula Kovačević na 7. mjestu. Ena Ivančić bila je 10., Iva Matanović odlična 14. s obzirom da joj je to bilo prvo natjecanje, kao i Dunji Krajinović na 24. mjestu u konkurenciji 32 gimnastičarke.

U kategoriji mlađih juniorki nastupilo je 5 ekipa i ukupno 29 gimnastičarki. Vinkovčanke su ekipno osvojile brončanu medalju. Pojedinačno je Ana Škripač bila najbolja osvojivši 17. mjesto, te Helena Puce 18.

U kategoriji mlađih seniorki nastupila je po ocjenama naša najbolja gimnastičarka Ana Hemetek i zauzela 8. mjesto u konkurenciji 15 seniorki.

Uz gimnastičarke su na natjecanju bile trenerice Vukosava Lozanović i Dunja Perica, a na natjecanju je sudila i sutkinja Magdalena Mijaković Alozieuwa.

U muškoj konkurenciji ukupno je nastupilo 32 gimnastičara iz 5 klubova – iz Osijeka – GD „Osijek-Žito”, GK „Inova-gim” Osijek, GD “Hrvatski sokol” Valpovo, GK “Sokol” Slavonski Brod i GK “Hrvatski sokol” Vinkovci. U kategoriji univerzalnog programa imali smo predstavnike u pojedinačnoj konkurenciji.

Mlađi dječaci Andrija Petrina i Lovro Ramljak bili su odlični na 3. i 4. mjestu, a stariji dječaci Ivan Podhorski i Israel Alozieuwa na 8. i 10. mjestu. U kategoriji kadeta obaveznog programa ekipno su Vinkovčani Roko Maslać, Patrik Kordić, Luka Krmek i Martin Klinec osvojili 1. mjesto, dok su najbolji pojedinci bili Patrik Kordić i Roko Maslać na 2. i 3. mjestu. Luka Krmek bio je 5., a Martin Klinec 7.

Na natjecanju je sudio sudac Marko Simon, a uz gimnastičare je bio trener Tomislav Gudek.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime