-0 C
Vinkovci
Nedjelja, 10 prosinca, 2023

Kako pomoći izbjeglicama iz Ukrajine ?

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img
Hrvatski Crveni križ započinje s prikupljanjem materijalne humanitarne pomoći za izbjeglice iz Ukrajine.
Prikuplja se hrana i higijena i to isključivo sljedeći artikli:
HRANA: brašno, ulje, riža, šećer, kuhinjska sol, tjestenina, juha u vrećici, riblja konzerva, mesna konzerva i marmelada, hrana za bebe kašica i žitne kašice/pahuljice za djecu.
HIGIJENA: sapun za ruke, gel za tuširanje, šampon za kosu, pasta za zube, četkica za zube, jednokratni brijač, higijenski ulošci, pelene za djecu, krema za djecu, šampon za djecu, dječja pasta za zube, dječja četkica za zube i higijenske vlažne maramice za djecu.
Građani, poduzeća i ustanove koji mogu i žele pomoći izbjeglicama iz Ukrajine navedene proizvode mogu donirati i donijeti u skladište Gradskog društva Crvenog križa Vinkovci u Ulici Josipa Kozarca 10, Vinkovci, svakim radnim danom od 9 do 15 sati. Kontakt telefon u skladištu je: (032) 331-363.
Popis artikala rezultat je dogovora s Crvenim križevima iz Ukrajine i okolnih zemalja. Naime, tim Hrvatskog Crvenog križa koji je protekli vikend boravio u Ukrajini, provjerio je stanje izravno na terenu kako bi se uvjerio što je točno potrebno ljudima izbjeglima iz Ukrajine, kao i najbolji način za dostavu pomoći. U skladu s tim, ali i iskustvom rada s izbjeglicama koje su zaštitu potražile u Hrvatskoj, kreiran je popis potrebnih proizvoda i Hrvatski Crveni križ trenutno neće prikupljati ništa osim navedenoga.
Hrvatski Crveni križ otvorio je i humanitarni telefon i svi oni koji žele pomoći mogu nazvati 060 9011. (Cijena poziva iznosi 6,25 kuna, u iznos je uključen PDV kao i naknada teleoperateru).
I dalje je otvoren apel za pomoć izbjeglicama iz Ukrajine i oni koji žele pomoći mogu to učiniti uplatom na žiro račun:
IBAN: HR0923600001503056530
Poziv na broj odobrenja : 705
Banka: Zagrebačka banka d.d., Zagreb, Trg bana J. Jelačića 10
Primatelj: Hrvatski Crveni križ, Ulica Crvenog križa 14-16, Zagreb
Za uplate iz inozemstva BIC (SWIFT) kod: ZABAHR2XXXX
-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime