22 C
Vinkovci
Petak, 21 lipnja, 2024

Kardinal Vinko Puljić u posjetu Vukovaru

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Kardinal Vinko Puljić, nadbiskup i metropolit vrhbosanski, boravio je danas u Vukovaru. Na početku svog posjeta obišao je crkvu sv. Filipa i Jakova te Franjevački samostan gdje ga je dočekao župnik i gvardijan fra Ivica Jagodić koji je uvaženog gosta upoznao s poviješću crkve, ratnim stradanjima i obnovom.

– Obnova je vidljiva, ali neke rane “ispod fasade” još će dugo ostati. Zgrada je lijepo obnovljena, ali kao što su na zgradi ostali tragovi razaranja, ostali su i u ljudskim dušama, koje će biti sporo i teško liječiti, ali nam nema druge – naglasio je kardinal Puljić.

U nastavku posjeta Vukovaru kardinal Puljić je posjetio vukovarsko-srijemskog župana Božu Galića s kojim je razgovarao o odlasku mladih, perspektivi i planovima.

– Vidim da u županiji imaju planove oko toga, nije to jednostavno, ali je prevažno sačuvati stanovništvo na svojim ognjištima, posebno treba znati vrednovati grudu, jer ona je preskupa. Previsoka je cijena plaćena s toliko krvi tolikih mučenika – dodao je kardinal Puljić koji se na novinarski upit osvrnuo i na situaciju u Sarajevu, odnosno uvijek aktualnu temu suživota u Bosni i Hercegovini naglašavajući kako je Daytonski sporazum zaustavio rat, ali nije uspostavio pravedan mir, jer je ozakonio etničko čišćenje koje se nepoštivanjem prava provodi i danas.

Tijekom dana kardinal je obišao i Memorijalno-dokumentacijski centar Domovinskog rata te je u okviru Škole mira održao predavanje osnovnoškolcima u Ružičkinoj kući, kojima je poručio, citirajući papu Franju: ”Ne dajte da vam ukradu nadu!”.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime