32 C
Vinkovci
Utorak, 28 lipnja, 2022

Katica Konstantinović iz OŠ Nikole Tesle Mirkovci sudjeluje u kreiranju edukativnih društvenih igara u Sloveniji

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

U sklopu Erasmus+ projekta ”NFE Box” koji je pokrenut od strane Odreda izviđača pomoraca „Posejdon“ i u suradnji s partnerima iz Belgije, Portugala, Slovenije te učiteljicom Katicom Konstantinović iz OŠ Nikole Tesle, Mirkovci kao jednom od pridruženih partnera (zajedno sa školama grada Solina), a koji je financiran od strane counting EU i Agencije za mobilnost, prošloga vikenda održan je drugi po redu radni sastanak u Zreču u Sloveniji.

Projekt je započeo početkom 2021. i trajat će do svibnja 2023. godine.Cilj je razviti konkretan obrazovni alat temeljen na društvenim igrama koji će kod mladih razvijati nekoliko osnovnih životnih kompetencija: inkluziju, aktivizam u lokalnoj zajednici, ekologiju i zaštitu prirode, ljudske vrijednosti i toleranciju, upravljanje i vođenje projekata.

Upravo zbog dosadašnjih aktivnosti vezanih uz kreiranje vlastitih edukativnih društvenih igara kojima se učiteljica Katica aktivno bavi već podulji niz godina, pozvana je kao partner u ovom hvalevrijednom projektu.

Alat će se kasnije rabiti u radu s mladima u formalnom i neformalnom obrazovanju, a sve to u uzbudljivom i zanimljivom formatu.

Sastanku je nazočilo ukupno 11 članova projektnog i dizajnerskog tima iz Belgije, Portugala, Slovenije i Hrvatske te je, između ostaloga, provedeno prvo testiranje kreiranih igara kako bi se utvrdila kvaliteta idejnog rješenja. Idući radni sastanak održat će se krajem tekuće godine u Belgiji, a do tada projektni tim ima za zadatak, između ostaloga, razviti i online verziju ove igre.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime