11 C
Vinkovci
Nedjelja, 25 veljače, 2024

Katolički dječji vrtić “Eden” obilježio sjećanje na žrtve Vukovara

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img
Unatoč magli i hladnom vremenu, srednja i starija odgojna skupina Katoličkog dječjeg vrtića ”Eden” tradicionalno su posjetile grad heroj – Vukovar.
Na memorijalnom groblju uz stručno vodstvo, zapalili su lampione i pomolili se kod  križa za sve žrtve Domovinskog rata.
To isto su učinili kod grobova Blage Zadre i Marka Babića. Vodič je djeci ukratko, na njima prilagođen način, ispričao sve o Memorijalnom groblju, žrtvama, križu. Saznali su da je najmlađa žrtva beba od 6 mjeseci, a najstarija baka od 104 godine.
Zatim su se uputili prema simbolu Vukovara – Vodotornju gdje su također imali stručnog vodiča koji je ispričao cijelu povijest. Popeli su se do samog vrha i ponosno se uslikali s hrvatskom zastavom i oduševili se pogledom na grad heroj. Djeca su imala priliku čuti i vidjeti sve o stradanju Vukovara preko audio – vizualnih ekrana.
Obilazak je završio na Spomen-križu na ušću Vuke u Dunav gdje su se također pomolili i zapalili lampione.
Prepuni dojmova, s tisuću pitanja i razmišljanja zašto je sve moralo biti tako i zahvalni  našim braniteljima koji su omogućili da danas imamo miran i bezbrižan život, vratili su se u svoj vrtić.
-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime