15 C
Vinkovci
Srijeda, 18 svibnja, 2022

Kineski veleposlanik u RH posjetio Vukovar

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Kineski veleposlanik u RH NJ. E. Hu Zhaoming u samo godinu dana, po drugi je put posjetio grad Vukovar. Susreo se s vukovarskim gradonačelnikom Ivanom Penavom, s kojim je konkretizirao područja u kojima žele zajedničku suradnju. Zasada je to područje infrastrukture, poljoprivrede, turizma i obrazovanja.

– Nadam se da možemo učiniti i više od razine državne vlasti. Zato sam ja u Vukovaru. S gradonačelnikom smo razgovarali o idejama za daljnju suradnju u području infrastrukture, agrokulture, turzima i obrazovanja. Nadam se konkretnijim koracima u idućem posjetu Vukovaru – izjavio je NJ.E. Hu Zhaoming.

– Tema razgovora bilo je što konkretnije nastojanje po pitanju ova četiri osnovna smjera, kao što je i rečeno. Infrastruktura, poljoprivreda, turizam i obrazovanje. Težimo što prije stvari konkretizirati, ali ne treba istrčavati s nekakvim stvarima koje nisu dogovorene – rekao je vukovarski gradonačelnik Ivan Penava.

Budući da se njegova ekscelencija dotaknula i područja obrazovanja u partnerstvu dviju zemalja, kineski veleposlanik posjetio je OŠ Nikole Andrića u Vukovaru, koja još uvijek čeka obnovu.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime