20 C
Vinkovci
Četvrtak, 25 srpnja, 2024

Klara Crnaić, Filip Barbarić i Jakov Crnaić pobjednici gradskog natjecanja ”Čitanje naglas”

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

U sklopu Mjeseca hrvatske knjige u Gradskoj knjižnici i čitaonici Vinkovci održano je gradsko natjecanje u ”Čitanju naglas”, kao izlučno natjecanje za Županijsko natjecanje.

Natjecanje se provodilo u dvije kategorije: mlađa (3., 4., i 5. razred), starija (6., 7., i 8. razred)

U mlađoj kategoriji sudjelovalo je osam učenika, a u starijoj sedam. Natjecatelji su predstavljali knjigu po vlastitom izboru, a u obzir su dolazila isključivo prozna djela hrvatske i strane književnosti na hrvatskom jeziku, primjerena uzrastu natjecatelja.Za nastup je svaki natjecatelj imao pet minuta. U prve dvije minute usmeno je trebalo obrazložiti svoj odabir, a ostale tri  imali su za izražajno čitanje. U nastupu se ocjenjivala kreativnost uvodnog dijela, jasnoća i razgovjetnost čitanja, izražajnost u nastupu, primjerenost teksta uzrastu i sveukupni dojam.

U mlađoj kategorji prvo mjesto osvojila je Klara Crnaić ( OŠ Ivana Mažuranića), drugi je bio

Jakov Džakula ( OŠ Ivana Mažuranića), dok je treće mjesto osvojio Duje Krznarić ( OŠ Vladimira Nazora).

U starijoj kategoriji prva mjesta su podijelili  Filip Barbarić ( OŠ Josipa Kozarca) i Jakov Crnaić ( OŠ Ivana Mažuranića), drugo mjesto osvojila je Magdalena Bubnjić ( OŠ Vladimira Nazora), dok je treća bila Eva Kelava ( OŠ Josipa Kozarca)

Pobjednici po kategorijama ostvarili su plasman na Županijsko natjecanje koje će se održati 27.listopada u 12.00 sati u Gradskoj knjižnici i čitaonici Vinkovci.

 

 

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime