20 C
Vinkovci
Četvrtak, 25 srpnja, 2024

Ključ Mađarske škole napokon u Gradskoj upravi!

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Nakon što je u srpnju ove godine Vlada RH donijela odluku o prijenosu prava vlasništva nad Mađarskom školom u Vinkovcima, danas je to i potvrđeno potpisom ugovora u vinkovačkoj gradskoj upravi. 8000 četvornih metara prostora, inače prijeko potrebnih gradskim društvima i udrugama, svih ovih godina bilo je nemoguće staviti u funkciju. Upravo – zbog vlasništva. Tek 2015. godine nešto se počelo pokretati s mrtve točke. Naime, tadašnja Agencija za upravljanje državnom imovinom najavila je kako će, nakon što HŽ Infrastruktura na ime duga Agenciji prenese u vlasništvo atraktivnu zgradu – Agencija zgradu odmah dati Gradu u vlasništvo. U međuvremenu, svih ovih 11 godina, Mađarska škola je propadala, bila zapuštena, dugugodišnji nemar ostavio je traga.

“Već danas, potpisom na ugovor, imamo prvi čin uređenja – košenje trave nakon 11 godina. Već sada izgleda drugačije. Ne znam, interesira li me peče li ikoga savjest zbog nemara i zapuštenosti svih ovih 11 godina?” – upitao se ministar državne imovine, Goran Marić, prilikom obilaska zgrade u Vinkovcima.

Grad je sada vlasnik objekta, no ovo je tek početak. Slijedi priprema opsežne dokumentacije, projektiranja i traženja mogućnosti financiranja adatapcije i uređenja.

Potencijalnih stanara jako je puno. Od učenika Glazbene škole Josipa Runjanina, preko raznih društava i udruga pa sve do sportskih kolektiva.

“Prostora ima za sve dovoljno, vjerujem da će ovo biti centar okupljanja ljudi koji će svojim radom doprinjeti kvaliteti života u Vinkovcima” – rekao je vinkovački gradonačelnik, Ivan Bosančić.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime