2 C
Vinkovci
Četvrtak, 22 veljače, 2024

Kolonu sjećanja 18.studenog predvodit će svi branitelji Vukovara i obitelji poginulih

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Odbor za obilježavanje Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. u povodu 25 obljetnice sloma obrane grada Vukovara u Domovinskom ratu danas je održao medijsku konferenciju kako bi predstavio program Dana sjećanja na žrtvu Vukovara. Vukovar mjesto posebnog pijeteta – slogan je pod kojim će se i ove godine održati program Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. godine.

“Središnji događaji su kao i do sada, 18. studenog, kolona kojom odajemo počast svim žrtvama za Domovinu. 19. studeni kada počast odajemo žrtvama Borova Naselja i 20. studeni kada se s pijetetom sjećamo žrtava srpskih koncentracijskih logora i žrtava masovne grobnice na Ovčari”, rekao je vukovarski gradonačelnik, Ivan Penava. U ovogodišnjem obilježavanju organizatori su stavili naglasak na obitelji poginulih i nestalih, te na preživjele branitelje Domovinskog rata. Ovo je svojevrsna pozivnica za sve njih. “Pozivam sve hrvatske branitelje Vukovara kao i članove obitelji poginulih, ubijenih, nasilno odvedenih hrvatskih branitelja da se na 18. studeni do 8:30 okupe u zajedništvu na gradskom stadionu, odakle će se uputiti prema bolnici i naposljetku, predvoditi kolonu sjećanja prema Memorijalnom groblju”, kazao je Penava. Ovo je svojevrsni iskorak od dosadašnjih obilježavanja, kolonu će predvoditi svi branitelji Vukovara, dakle ne samo pripadnici 204.brigade, već svi koji su bili u Vukovaru 91.”, kazao je savjetnik za branitelje Grada Vukovara, Tomislav Josić. Pozvani su i svi ostali, kažu organizatori – hrvatski domoljubi, prijatelji i svi oni koji svojim dolaskom žele biti dio Vukovara u mislima s velikanima Domovinskog rata. Vukovarska kolona sjećanja i ove će godine već po tradiciji počast žrtvama odati pješačenjem od vukovarske bolnice sve do Memorijalnog groblja žrtava iz Domovinskog rata.

Početak obilježavanja programa Dana sjećanja na žrtvu Vukovara počinje već 11. studenog i to sastankom hrvatskog društva za hitnu internističku medicinu. U program obilježavanja uključeni su i učenici vukovarske gimnazije, pisci domoljubne poezije i mnogi drugi. Nažalost, odbor nije mogao prihvatiti sve koji su se prijavili, bilo je 33 prijave, 13 je prihvaćeno, istaknuo je na medijskoj konferenciji zamjenik vukovarskog gradonačelnika, Marijan Pavliček, koji je izrazio nadu da će sve proći u najboljem redu i da se ova obljetnica neće koristiti u dnevno političke svrhe.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime