21 C
Vinkovci
Petak, 12 travnja, 2024

Koncert u povodu Međunarodnog dana starijih osoba

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Gradsko društvo Crvenog križa Vinkovci i Dom za starije i nemoćne osobe Vinkovci će u povodu Međunarodnog dana starijih osoba zajednički organizirati koncert puhačkog orkestra mladih iz Njemačke – Schulorchester der Freien Christlichen Schule in Schirgiswalde-Kirschau, u subotu 30. rujna 2023. s početkom u 16 sati u Domu za starije i nemoćne osobe u Vinkovcima, Ulica Nikole Tesle 43.

Ovaj koncert bit će realiziran u okviru dugogodišnje uzorne međunarodne suradnje Gradskog društva Crvenog križa Vinkovci s humanitarnim organizacijama iz Njemačke. Tijekom ratnih godina organizirali smo odmor i oporavak djece stradalnika rata u Bautzenu i Bischofswerdi, a nakon toga suradnja s brojnim udrugama iz ovih gradova se nastavila na više razina.

Puhački orkestar mladih pod vodstvom dirigenta Matthiasa Hauschielda gostovao je do sada u Vinkovcima u više navrata i održavao koncerte u pješačkoj zoni i domovima za starije osobe u Vinkovcima i Nuštru.

Ovom prigodom, na proputovanju prema Grčkoj gdje će sudjelovati na međunarodnom festivalu Schulorchester der Freien Christlichen Schule in Schirgiswalde-Kirschau će se kratko zadržati u Vinkovcima i održati koncert u holu Doma za starije i nemoćne osobe u Vinkovcima. Orkestar se sastoji od 42 izvođača, a u stilu „big banda“ izvode kompozicije autora iz cijeloga svijeta.

Sigurni smo da će korisnici Doma za starije i nemoćne osobe u Vinkovcima uživati u ovom glazbenom nastupu kojim ćemo svečano obilježiti Međunarodni dan starijih osoba.

 

 

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime