7 C
Vinkovci
Petak, 24 rujna, 2021

Konferencija za poduzetnice – “Prkosne i ponosne”

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

U Poduzetničkom inkubatoru i akceleratoru u Antunovcu održana je konferencija za poduzetnice ”Prkosne i ponosne”. Organizator je mreža žena poduzetnica Women in Adria, cilj je konferencije edukacija, umrežavanje i pokretanje dijaloga s lokalnim vlastima o specifičnostima ženskog poduzetništva i mogućnostima potpore. Konferencija je namijenjena iskusnim poduzetnicama, ženama koje su na početku poslovanja i ženama koje tek razmišljaju o pokretanju vlastitog posla.

Mreža žena poduzetnica Women in Adria pomaže ženama poduzetnicama u razvoju karijere ili vlastitoga posla pa se organizacijom ovakve konferencije željelo odgovoriti na brojna pitanja s kojima se one susreću.

Sudionice su se educirale o tome kako osigurati naplatu potraživanja i naplatiti se u slučaju neplaćanja, o pripremi i provedbi EU projekata te o izazovima korištenja HBOR-ovih kredita kao izvora financiranja malih poduzetnika.

Mi ove konferencije radimo već nekoliko godina praktički po cijeloj Hrvatskoj, iskustva imamo, a cilj nam je poticanje dijaloga i boljeg razumijevanja specifičnih potreba žena poduzetnica jer su one jako važne i sa demografskog aspekta. I na lokalnoj, ali i na državnoj razini, trebaju postojati mjere koje im olakšavaju poslovanje” – kaže direktorica Women in Adria, Ivana Matić.

U skladu s tim ciljem planiran je i Okrugli stol na kojem se raspravljalo o tome kako lokalne vlasti mogu pomoći poduzetnicama. Općina Antunovac pokazala se kao dobar partner, ali i primjer dobre prakse.

“Možemo reći evo da kroz iznajmljivanje ureda, kroz potporne institucije, kroz ulaganja u infrastrukturu, kroz proširenje gospodarske zone dobijamo zapravo model da Općina Antunovac pomogne ženama poduzetnicima i ostalim poduzetnicima koji žele doći ovdje i raditi”, rekao je načelnik Općine Antunovac, Davor Tubanjski.

O toj je temi na Okruglom stolom govorio i zamjenik predstavnika Uprave Hrvatske agencije za malo gospodarstvo, inovacije i investicije koja nudi široku lepezu proizvoda i usluga kako bi poduzetnicama omogućili jednostavnije i brže pokretanje vlastitoga poduzeća.

“Eklatantan primjer je Osječko-baranjska županija, gdje je od ukupnih investicija koje je prošlo ili potaknuto sa strane Hamag Bircro-a, a to iznosi 540 milijuna kuna, žene poduzetnice su tu zastupljene sa 32%, znači žene poduzetnice koje same obavljaju, tj. same su vlasnice tvrtke ili imaju većinski dio paketa u tvrtkama”, istaknuo je ovom prigodom zamjenik predsjednika Uprave Hamag Bicroa, Mario Turalija.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime