21 C
Vinkovci
Ponedjeljak, 24 lipnja, 2024

Koronavirusom u Hrvatskoj zaražena 361 osoba

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Na redovnoj sjednici Nacionalnog stožera civilne zaštite održane u 9 sati, potvrđeno je da je u Hrvatskoj 361 osoba zaražena koronavirusom. To je za 46 osoba više nego jučer, istaknuli su iz stožera.

Na respiratoru je ukupno šest osoba. Većina ih je srednje životne dobi, rekla je dr. Alemka Markotić, ravnateljica Klinike za infektivne bolesti “Dr. Fran Mihaljević”. Riječ je o populaciji koja je prva oboljela, a zarazili su se na putovanjima, primjerice tijekom boravka na skijanju. Izvršeno je 3013 testova, a izliječeno je pet osoba.

Ministar zdravstva Vili Beroš izvijestio je i o pogoršanju stanja jednog bolesnika. Novih oboljelih je 46, ukupno 39 bolesnika je hospitalizirano.

Ministar Davor Božinović upozorio je na novi momenat – snijeg. “Snijeg je pao, ali nije vrijeme za snježne radosti”, poručio je roditeljima.


Na snazi su i dozvole, odnosno propusnice za napuštanje mjesta prebivališta koje se trebaju zatražiti putem e-maila, preko gradskih stožera civilne zaštite, rekao je ministar Božinović. Apelirao je na poslodavce da organiziraju posao s minimalnim brojem ljudi. Nema razloga za redove za izdavanje dozvola, ići će još jednom jasna uputa stožerima civilne zaštite diljem Hrvatske, istaknuo je.

Opskrba, odnosno teretni promet funkcinora vrlo dobro, u Europi vjerojatno nema bolje organizacije od naše, rekao je Božinović.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime