2 C
Vinkovci
Četvrtak, 22 veljače, 2024

Kreću radovi na sanaciji nasipa u Račinovcima

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Rezanjem vrpce na nasipu u Račinovcima otvoreni su radovi na dionici od državne granice do Crpne stanice “Konjiša” u dužini od 10,2 kilometra. Vrijednost radova je oko 14 milijuna kuna. Radovi kreću sutra, a rok za završetak je godinu dana.

“Bitno je da smo započeli radove i time ohrabrili domaće stanovništvo. Prošle godine na obljetnicu velikih poplava obećali smo da ćemo biti brži. To smo i ostvarili. Građevinski radovi na ovome području kreću od sutra, istaknuo je generalni direktor Hrvatskih voda, Zoran Đuroković. Radovi na dvije dionice, u Vukovarsko – srijemskoj županiji u dužini od deset kilometara i one u Brodsko – posavskoj u dužini od pet kilometara iznose dvadeset milijuna kuna .

” Oni su dio ukupnih radova vrijednih 58 milijuna eura, od kojih ćemo uspjeti vratiti 50 milijuna eura bespovratnih sredstava iz Europske unije” pojasnio je Đuroković te dodao da je riječ o “EU projektu- Modernizacije lijevobalnog nasipa od Račinovaca do Nove Gradiške” . Ukupna dionica dugačka je 237 kilometara. Istražnim radovima utvrđeno je da se treba rekonstruirati je 187 kilometara.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime