22 C
Vinkovci
Subota, 25 svibnja, 2024

Krijumčar migranata u pokušaju bijega vozilom nasrnuo na policajce, oštetio tri policijska vozila

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Policijski službenici Policijske uprave vukovarsko-srijemske priveli su u službene prostorije policije dvojicu 22-godišnjaka, oba državljani Moldove, radi provođenja kriminalističkog istraživanja zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma“.

Naime, 9. siječnja oko 22 sata nedaleko odmorišta Lubanj na autocesti Lipovac-Zagreb, policijski službenici koji pojačano rade na suzbijanju nezakonitih migracija su s tri službena vozila, uporabom svjetlosne i zvučne signalizacije, zaustavili i okružili kombi vozilo francuskih registracijskih oznaka zbog osnovane sumnje da se u njemu prevoze strani državljani koji su nezakonito prešli državnu granicu.

Po izlasku policijskih službenika iz vozila te predstavljanju riječju „policija“ i izdavanju zapovjedi vozaču da izađe iz vozila, vozač – prvoosumnjičeni 22-godišnjak je pokrenuo vozilo te prilikom pokušaja bijega vožnjom naprijed-nazad nasrtao na policajce te ugrozio živote policijskih službenika koji su se nalazili oko kombi vozila.

Foto: PU vukovarsko-srijemska
Foto: PU vukovarsko-srijemska

Kako bi otklonio opasnost za vlastiti život i život drugih osoba te spriječio osumnjičenu osobu u bježanju s vozilom, jedan od policijskih službenika je ispalio hitac u smjeru pneumatika vozila osumnjičenog. Potom su policijski službenici, uz uporabu tjelesne snage i sredstava za vezivanje, svladali osumnjičenog vozača te ga doveli u službene prostorije na kriminalističko istraživanje.

Prilikom nasrtaja vozilom na policijske službenike i pokušaja bijega, osumnjičeni vozač je oštetio tri službena vozila Ministarstva unutarnjih poslova.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime