29 C
Vinkovci
Nedjelja, 14 travnja, 2024

Kroz Projekt Slavonija do sada ugovoreno 32% posto bespovratnih sredstava

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Projekt Slavonija bila je jedna od tema sjednice Gospodarskog vijeća u Vukovaru Hrvatske gospodarske komore, Županijske komore Vukovar. Riječi je bilo o ugovorenosti projekata i sredstava u okviru Projekta Slavonija, koji iznosi dvije i pol milijarde eura ili gotovo 19 milijardi kuna. Sredstva su namijenjena za ulaganja u poduzetništvo, poljoprivredu, obrazovanje, zdravstvo, istraživanje i razvoj, vodoopskrbu i odvodnju i druge segmente koji bi trebali oživjeti Slavoniju, s ciljem otvaranja dugoiščekivanih, novih radnih mjesta.

– Do sada je ugovoreno 32% bespovratnih sredstava. To su prvenstveno projekti u vodno-gospodarskom sektoru. Trenutno je potpisano preko 10 projekata za razvoj aglomeracija, odnosno pročišćavanja otpadnih voda i dovođenje pitke vode, na ona područja koja nemaju – izjavio je Dragan Jelić, pomoćnik ministrice regionalnog razvoja i fondova EU.

Slavonija na raspolaganju ima dvije i pol milijarde eura za ulaganja u poduzetništvo, poljoprivredu, obrazovanje, zdravstvo, istraživanje i razvoj, vodoopskrbu i odvodnju, kulturnu i prirodnu baštinu, sektor prometa, unutarnje plovne puteve i energetiku.

– 2018. – 2019. će se vidjeti prvi značajniji rezultati ovoga projekta Slavonija. Ne može se preko noći napraviti čudo, ali da nije tog projekta ovih 32 posto ne bi došlo ovdje, možda bi došlo negdje drugdje – zaključio je Dragan Jelić, pomoćnik ministrice regionalnog razvoja i fondova EU.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime