28.5 C
Vinkovci
Nedjelja, 21 srpnja, 2024

Kroz projekt ”Zaželi” u narednih šest mjeseci 30 žena brinuti će za 240 korisnika

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

U Vinkovcima uskoro kreće treći nastavak projekta Zaželi u sklopu kojeg će u narednih šest mjeseci 30 žena brinuti o 240 korisnika. Tako je još jednom osigurana neophodna pomoć starijim i nemoćnim osobama te osobama s invaliditetom s području grada, a ženama zaposlenima kroz projekt prilika za dodatnim osposobljavanjem i stjecanjem novih znanja i vještina, kako bi bile što konkurentnije na tržištu rada i nakon završetka projekta.

Projekt „Zaželi – Program zapošljavanja žena na području Grada Vinkovci 3“ koji je odobren od strane Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike, vrijedan je gotovo 1,5 milijuna kuna. Grad Vinkovci je nositelj, partneri su Hrvatski zavod za zapošljavanje Područni ured Vinkovci i Centar za socijalnu skrb Vinkovci, a projekt su pripremili djelatnici Agencije za razvoj i investicije grada Vinkovaca VIA. Ciljanu skupinu projekta čini 30 nezaposlenih, uključujući dugotrajno nezaposlene žene s područja Grada Vinkovaca koje se nalaze u evidenciji HZZ-a i imaju maksimalno srednju stručnu spremu te pripadaju teže zapošljivim/ranjivim skupinama. Zanimljiv je i podatak kako će se kroz projekt zaposliti i jedna osoba koja će biti zadužena za dokumentaciju vezano za ciljanu skupinu odnosno pratit će i kontrolirati rad svih zaposlenih žena.

„Imali smo stalne upite o početku nastavka ovog projekta od strane žena koje su sudjelovale u prethodna dva i upravo smo zbog toga vrlo zadovoljni što ćemo i u narednom periodu imati „Zaželi“ u Vinkovcima“. Prethodno smo imali 50 žena koje su brinule o 300 korisnika odnosno svaka od njih brinula je za 6 korisnika, dok je ovog puta situacija nešto drugačija jer imamo mogućnost zaposlenja 30 žena. Iz tih razloga povećali smo broj korisnika o kojima brine svaka od njih na 8 te smo na taj način smanjili razliku koja je nastala smanjenjem broja zaposlenih žena“, objašnjava pročelnica Upravnog odjela Društvenih djelatnosti Grada Vinkovaca Andrea Vinković.

Zadovoljstvo novom fazom projekta ne krije ni gradonačelnik Ivan Bosančić koji naglašava važnost kontinuiteta u provedbi ovakvih projekata kojima se osigurava pomoć starijim i nemoćnim sugrađanima, ali i prilika nezaposlenim ženama da steknu određena primanja te istovremeno nauče neke nove vještine.

Briga za sarije i nemoćne sugrađane kroz ovaj projekt podrazumijeva pomoć u dostavi namirnica, pripremi obroka, održavanju čistoće stambenog prostora, nabavci lijekova, plaćanju računa, ali i pomoć kroz razgovor i socijalno uključivanje u društvo.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime