-0 C
Vinkovci
Četvrtak, 30 studenoga, 2023

Kroz radionicu ”Sa STEMom raSTEMo” učenici naučili puno o biologiji, kemiji, fizici, informatici i robotici

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Edukativna radionica održana je u vinkovačkoj OŠ ” Ivan Goran Kovačić”, a riječ je projektu ”Sa STEMom raSTEMo“, u okviru kojega se učenicima trećih i četvrtih razreda kroz trosatne edukativne radionice omogućava da na moderan, zabavan i poučan način dođu do spoznaja iz biologije, kemije, fizike, informatike i robotike.

Učenici su imali priliku samostalno sudjelovati u praktičnim radovima, mikroskopirati pomoću LCD mikroskopa, programirati robote te koristiti digitalne obrazovne platforme, a ovaj je program verificiralo Ministarstvo znanosti i obrazovanja. Provodi ga Društvo naša djeca Jastrebarsko, u partnerstvu s Institutom Ruđer Bošković iz Zagreba i Centrom za kulturu Jastrebarsko.

-”Oduševljeni smo kako djeca reagiraju u svim školama koje smo do sada posjetili. Otvorena su, radoznala, žele istraživati, rado sudjeluju u pokusima i pokazuju apsolutno zanimanje za ovo što im nudimo, a to je i cilj ovog našeg projekta – izazvati želju za učenjem i približiti znanost djeci i mladima.  Prepoznali smo potrebu, a to se posebno očitovalo kroz naše višegodišnje radionice „Malih znanstvenika“, da se neke znanstvene spoznaje lakše približe djeci dok su mala, kroz igru i interakciju. Kad se tako pristupa učenju, uspjeh je veći i značajniji. Na takvim spoznajama i temeljimo naš projekt “Sa STEM-om raSTEMo“ – ističe autorica projekta i predsjednica Društva naša djeca Jastrebarsko prof. Nikolina Ribarić.

Prema riječima  Mateje Baltorinić, voditeljice projekta “Sa STEM-om raSTEMo”, nužno je bilo  djecu upoznati sa STEM područjem jer razvoj tehnologije se odvija gotovo svjetlosnom brzinom, pa djecu treba pripremiti u tom smislu.

 

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime