1 C
Vinkovci
Subota, 20 travnja, 2024

Kroz Zaželi u Općini Stari Jankovci zaposleno 30 žena

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

U trenutno najrašireniji projekt Europskog socijalnog fonda Zaželi uključila se i Općina Stari Jankovci. Projekt, koji za cilj ima zaposliti žene s 50 i više godina, potaknuti njihov ostanak u ruralnim područjima te osigurati dodatnu pomoć starijim osobama, riješio je problem nezaposlenosti za 30 žena s područja ove općine, koje će se do lipnja 2020. godine brinuti o starijim i nemoćnim sumještanima.U trenutno najrašireniji projekt Europskog socijalnog fonda Zaželi uključila se i Općina Stari Jankovci. Projekt, koji za cilj ima zaposliti žene s 50 i više godina, potaknuti njihov ostanak u ruralnim područjima te osigurati dodatnu pomoć starijim osobama, riješio je problem nezaposlenosti za 30 žena s područja ove općine, koje će se do lipnja 2020. godine brinuti o starijim i nemoćnim sumještanima.
“Zainteresiranost krajnjih korisnika premašila je naša očekivanja, jer su se prijavile čak 293 osobe kojima je skrb potrebna, a projektnim prijedlogom smo planirali 120 krajnjih korisnika,” rekla je Tanja Vidović, voditeljica projekta Zaželi u Općini Stari Jankovci
Veliko zanimanje nije iznenadilo Dragana Sudarevića, načelnika Općine Stari Jankovci  jer, kako kaže, svako treće kućanstvo u ovoj općini čine stare i nemoćne osobe.
Starije stanovništvo prevladava i među radno sposobnima u ovoj općini, a upravo su žene iznad 50 godina najugroženija skupina kad je riječ o nezaposlenosti. Osim njihova zapošljavanja kroz projekt Zaželi, inače vrijedan 4.397.000 kuna, cilj projekta je osposobljavanje žena za njegovateljice i gerontodomaćice.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime