11 C
Vinkovci
Petak, 29 rujna, 2023

Kruh naš svagdašnji – žetva i vršidba u prošlosti

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Petnaestu godinu zaredom u Županji je održana jedinstvena manifestacija u Hrvatskoj; “Kruh naš svagdašnji – žetva i vršidba u prošlosti”. Riječ je o događaju koji slavi slavonske radove na polju, narodnu kulturnu baštinu, kao i autohtonu gastronomsku ponudu.

Žetva je za nekadašnjeg Slavonca predstavljala ne samo posao i obećanje obilja, već i poseban oblik druženja i okupljanje rodbine i prijatelja, jer za ubiranje plodova mukotrpnog rada Slavonci su se uvijek udruživali. Dakako, moralo se prigodno odjenuti za boravak na vrućim slavonskim poljima, ali i dobro pojesti.

Kako je to sve nekada izgledalo prikazuje upravo ova manifestacija na kojoj posjetitelja nije nedostajalo. Jer, uz Šokačko sijelo, riječ je o najprepoznatljivijoj županjskoj manifestaciji kojoj se već godinama odazivaju i gosti iz Bosne i Hercegovine te Vojvodine. Osim što iz godine u godinu od zaborava čuva starinski način žetve i promovira turističku ponudu Županje, ova manifestacija osigurava i promociju županjskih OPG-ova i malih poduzetnika s ovog područja koji su i ove godine u okviru Žetvenog sajma izlagali i prodavali svoje proizvode.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime