19.6 C
Vinkovci
Nedjelja, 21 srpnja, 2024

Krunoslav Capak najavio je nove kriterije za testiranje i izolaciju

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak, najavio je nove kriterije za testiranje i izolaciju, potvrdivši da se vrijeme izolacije sa sadašnjih 14 skraćuje na deset dana.

“Najnoviji podaci pokazuju da osobi nakon sedmog dana značajno pada zaraznost. Nakon desetog dana osoba nije zarazna. Nema potrebe da bude dulje od deset dana u izolaciji. Ako u 24 sata nije imala temperaturu i simptome, izlazi iz izolacije. Izuzetak su teški slučajevi”, rekao je Capak.

Istaknuo je i da osobe koje su bile pozitivne, odnosno one koje imaju dokazanu potvrdu da su preboljele bolest, tri mjeseca ne moraju ići u samoizolaciju, čak i ako dođu u kontakt sa zaraženom osobom. Kriteriji za testiranje se neće bitno mijenjati, osim za učenike i studente u domovina, kao i za osobe koje idu u škole i fakultete medicinskog top,a koji će biti tretirani kao medicinsko osoblje. Pri testiranju će prioritet i dalje imati zdravstveni djelatnici, rizične osobe, te osobe koje rade u domovima za starije.

U Hrvatskoj trenutno nema značajnijih žarišta, ali treba pratiti posljedice Vinkovačkih jeseni i Zagreb pridea, koji su održani prošlog vikenda, jer su okupili veliki broj ljudi, rekao je Capak

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime