34 C
Vinkovci
Subota, 13 srpnja, 2024

Kultura i tradicija online ?

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Udruga Hrvatsko kulturno-glazbeno dru┼ítvo ÔÇ×DunavÔÇť Vukovar, u svibnju 2022. godine potpisala je Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt ÔÇ×Kultura i tradicija onlineÔÇť, projekt koji je odobren u okviru poziva na dodjelu bespovratnih sredstava Umjetnost i kultura onlineÔÇť, a sufinanciran od Europske unije iz Europskog socijalnog fonda Operativni program ÔÇťU─Źinkoviti ljudski potencijaliÔÇť 2014.-2020. u trajanju od 12 mjeseci.

Ukupna vrijednost projekta je 499.800,00 HRK, sufinanciran 85% iz Europskog socijalnog fonda i 15% iz Dr┼żavnog prora─Źuna Republike Hrvatske.

Provedbom mnogobrojnih aktivnosti tijekom dvanaest mjeseci trajanja projekta doprinijelo se boljoj socijalnoj integraciji ciljane skupine na podru─Źju grada Vukovara, pobolj┼íanju kvalitete njihova ┼żivota i smanjenju izoliranosti u okolnostima aktualne pandemije bolesti COVID-19 kroz obradu, prezentaciju kulturnih sadr┼żaja, o─Źuvanje tradicije i sudjelovanje u kulturnim i umjetni─Źkim online programima.

U razdoblju provedbe projekta odr┼żano je ukupno 100 online radionica koje su imale za cilj educirati djecu od 6-14 god., mlade od 15-25 god. i starije od 54. godine iz podru─Źja tradicijske kulture kroz folklorni ples i pjevanje, edukaciju za tradicijsko ─Źe┼íljanje i izradu tradicijskih frizura i tambura┼íku u─Źionicu. Odr┼żane kulturno tradicijske radionice okupile su veliki broj djece i mladih, te starijih sudionika, zaljubljenika u folklorni ples i pjevanje, tradicijske instrumente, narodne no┼ínje, tradicijsko ─Źe┼íljanje i izradu tradicijskih frizura.

Projektom ÔÇ×Kultura i tradicija onlineÔÇť, Dru┼ítvo je okupilo Vukovarce svih generacija koji svoje slobodno vrijeme koriste kako bi aktivno sudjelovali u glazbenim, plesnim, pjeva─Źkim i tambura┼íkim aktivnostima, te kako bi doprinijeli o─Źuvanju tradicijske kulture ne samo vukovarskog kraja ve─ç i hrvatske kulture i ba┼ítine. ─îlanovi dru┼ítva i oni koji ─çe to tek postati, spremni su i dalje nositi se s novim izazovima, spremni su u─Źiti, educirati se i svoja znanja prenositi dalje, a sve s jednim ciljem, ciljem o─Źuvanja i njegovanja tradicijske kulture svoga kraja i kulture cijele Republike Hrvatske.

Sve informacije vezane uz projekt mogu se prona─çi na web stranici: https://kulturaitradicijaonline.com/

Sadr┼żaj ovog materijala isklju─Źiva je odgovornost HKGD “DUNAV” Vukovar

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime