28 C
Vinkovci
Petak, 21 lipnja, 2024

Kulturni centar Gatalinka osvajanjem prvog mjesta na državnom potvrdio kvalitetu

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Članovi dječje skupine Kulturnog centra Gatalinka su zahvaljujući sjajnom nastupu u Kutini osvojili prvo mjesto na jubilarnom 20. Festivalu dječjeg folklora Hrvatske, a ovaj fantastičan uspjeh je još jedno u nizu velikih priznanja do kojih su došli zahvaljujući vrijednom, predanom i stručnom radu.

Od malih nogu učeći plesove, pjesme i koreografije Slavonije, Baranje i Srijema, ali i drugih krajeva Hrvatske, djeca u Gatalinki odrastaju i razvijaju se njegujući ljubav prema baštini naših predaka po kojoj su upravo Vinkovci nadaleko poznati.

-”Hvala im na svemu što čine predstavljajući naš grad, na inzistiranju na odličnosti iz čega su se razvili njihovi brojni uspjesi na koje smo svi ponosni.. Ovo je lijepa priča gdje djeca izrastaju u čuvare tradicijske kulture, u bolje i kvalitetnije ljude. Poznavati tradicijsku kulturu, poznavati instrument, poznavati ples pa i jedno lijepo druženje, ono je što imaju kroz Gatalinku, a sve rezultira i prekrasnim nagradama i predstavljanjem grada. Čestitam djeci i posebno roditeljima koji su ih ovako usmjerili, a najviše gospođi Blanki Žakula, koja u ovo daje sebe i ima nemjerljivo znanje i želi ga prenijeti na mlade. U Gatalinki se odlično radi i našu potporu imat će i dalje”, rekao je Ivan Bosančić, vinkovački gradonačelnik.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime