1 C
Vinkovci
Subota, 20 travnja, 2024

LAG-ovima VSŽ 23,5 milijuna kuna za financiranje projekata

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Za tri lokalno akcijske grupe u Vukovarsko-srijemskoj županiji namijenjeno je 23,5 milijuna kuna iz Ministarstva poljoprivrede. LAG-u Srijem bit će dodijeljeno 8,5 milijuna kuna, jednako toliko i LAG-u Bosutski niz, a 6,5 milijuna kuna dobit će LAG Šumanovci. Stručni suradnik Albert Varga iz LAG-a Srijem ističe da sredstva mogu biti utrošena isključivo na području LAG-a Srijem.

Taj će novac LAG-ovi koristiti za provedbu projekata iz Lokalnih razvojnih strategija, čija je izrada financirana sredstvima iz Programa ruralnog razvoja. Dakako da su iznosi koje poljoprivrednici i OPG-i mogu potraživati – limitirani. Najviše 100.000 eura po jednom projektu, zaključila je ravnateljica LAG-a Šumanovci, Vera Mušić.

Danas su u RH registrirana 54 LAG-a – Lokalno akcijskih grupa, koja u provedbi Programa ruralnog razvoja RH imaju veliki načaj, budući da kroz realizaciju projekata navedenih u svojim Lokalnim razvojnim strategijama izravno sudjeluju u financiranju manjih projekata, osobito važnih za svoja područja.

Iz tog razloga, ministarstvo poljoprivrede dodijelit će im ukupno 441 milijun kuna potpore. Taj novac, LAG-ovi će koristiti za provedbu projekata iz Lokalnih razvojnih strategija, čija je izrada također financirana sredstvima iz Programa Ruralnog razvoja.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime