11 C
Vinkovci
Ponedjeljak, 2 listopada, 2023

Ledolomci se probijaju do očišćenog Vukovara

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Tijekom noći jedan od dva mađarska ledolomca, pristigla u Hrvatsku kao pomoć u razbijanju velikih ledenih naslaga na Dunavu, uspio je probiti tzv. Daljsku krivinu. Na toj lokaciji debljina leda bila je i do dva metra. Ledolomci će, očekuje se, posao završiti sljedećih dana, što je od zajedničkog interesa Mađarske, Srbije i Hrvatske, jer se područje uz Dunav na taj način brani od ledenih poplava. Podsjećamo, ledostaj se proteže na dužini od čak 10 kilometara, a nakon što se led probije nizvodno, očekuje se da će ledolomci krenuti uzvodno kako bi se osigurao pravilan odlazak leda iz vodotoka i ujedno spriječio nekontrolirani porast vodostaja.
Ledolomci su, dakle, tijekom ove srijede nastavili svoj proboj prema prema Vukovaru čije su ceste i nogostupi, na zadovoljstvo građana, čisti i prohodni. Rezultat je to maksimalnog angažmana 60-ak djelatnika vukovarskog Komunalca koji izravno skrbe o 210 kilometara cesta – na koje je proteklih dana bačeno čak 100 tona soli – ali i gradskim nogostupima.
Dodajmo i to kako nas sljedećih dana očekuju niske, odnosno iznimno niske temperature zraka. Sutra će najniža jutarnja temperatura na istoku Hrvatske -7, a najviša dnevna -3 stupnja Celzijeva. Međutim, navečer i u noći na petak stiže nam novo zahladnjenje i još osjetniji minusi u termometrima, najniži čak i do -13 stupnjeva Celzijevih, s tim da će vikend će biti još hladniji. U subotu će najniža jutarnja vrijednost temperature zraka iznositi -15, najviša dnevna -4, u nedjelju će vrijednosti biti otprilike istovjetne subotnjima, a minimum će dosegnuti u ponedjeljak kada se očekuje da će se Vinkovci i Vukovar probuditi na -17 stupnjeva Celzijevih! No, iako izuzetno hladan, vikend će biti suh, bez oborina.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime