21 C
Vinkovci
Ponedjeljak, 24 lipnja, 2024

”LOVKA 2022” – Velika terenska vježba Civilne zaštite VSŽ u Iloku

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img
U maloj županijskoj vijećnici u Vinkovcima, 24. listopada 2022. godine održana je sjednica stožera civilne zaštite Vukovarsko-srijemske županije pod predsjedanjem načelnika stožera Mate Matića.
U uvodnom dijelu sjednice župan Damir Dekanić pozdravio je sve nazočne i zahvalio se svima na radu u prethodne dvije pandemijske godine, kada je stožer dao veliki doprinos u ublažavanju posljedica pandemije COVID-19 kao i na koordinaciji svih aktivnosti između operativnih snaga sustava civilne zaštite.
Glavna tema sjednice stožera bila je organizacija županijske terenske vježbe „LOVKA 2022“ koja će se Odlukom župana i sukladno godišnjem Planu vježbi cz-a održati dana 28. listopada 2022. godine na području grada Iloka.
Kako su u svojim obraćanjima istaknuli načelnik stožera Mato Matić, voditelj Službe cz-a Vukovar, Stjepan Draganić i tajnik stožera Ivan Kubiček radi se o izuzetno zahtjevnoj terenskoj vježbi od gotovo stotinu sudionika koji će simulirati prevrtanje čamca uslijed velikog nevremena na rijeci Dunav, potragu i spašavanje za ozlijeđenim osobama i utopljenicima te trijažu i pružanje prve pomoći.
U vježbi će operativno sudjelovati Lučka kapetanija Vukovar, HGSS Stanica Vinkovci, JVP Ilok, Klub podvodnih aktivnosti Vukovar, Državna intervencija postrojba Osijek, GDCK Ilok i Vinkovci, Zavod za hitnu medicinu, Postaja granične policije Ilok, Postrojba cz-a grada Iloka te lovačke i ribolovne udruge sa područja grada Iloka.
Poseban osvrt biti će stavljen na provjeru suradnje i koordinacije između koordinatora na lokaciji i voditelja interventnih timova tijekom operativne provedbe vježbe. U nastavku sjednice članovi stožera raspravljali su o potrebi nastavka provedbe Sporazuma o opremanju i osposobljavanju interventnih timova cz-a sa područja županije, zatim o potrebi organizacije osposobljavanja članova stožera za obavljanje poslova civilne zaštite te organizaciji radnih sastanaka u vezi organizacije županijske vježbe 2023. godine i sastanka na temu obilježavanja Međunarodnog dana civilne zaštite slijedeće godine.
 U završnom dijelu sjednice nazočnima se obratila ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo Vukovarsko-srijemske županije i prisutne izvijestila o trenutnoj epidemiološkoj situaciji na području županije. Na području županije dominira B.A.5. varijanta COVID-19 virusa, trenutno nemamo većih žarišta i možemo zaključiti da je pandemija trenutno u mirnoj fazi. U slučaju da ova varijanta virusa nastavi dominirati za očekivati je relativno mirnu zimu u odnosu na protekle iako trebamo biti oprezni jer u slučaju nove varijante virusa sigurno će biti i veći broj oboljelih osoba.
Ravnateljica Krešić posebno se zahvalila svima onima koji su na bilo koji način pomogli u radu Zavoda za javno zdravstvo i epidemiološke službe u proteklome razdoblju.
-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime