-0 C
Vinkovci
Nedjelja, 10 prosinca, 2023

Lucić: “Razlika po m2 5810,00 kuna”

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Obnovom kuća u Gunji mogle bi se pozabavati i nadležene institucije, drži načelnik Općine Gunja Hrvoje Lucić. Danas na konferenciji za medije Lucić je predstavio je nalaz stalnog sudskog vještaka za procjenu nekretnina, za kojim je posegnuo s obzirom na to da nikada nije dobio zatraženu procjenu, odnosno troškovnik ministarstva graditeljstva. Prema sudskom vještaku realna cijena za četvorni metar kuće u Gunji je upola manja od isplaćene građevinskim tvrtkama.

– Procjenjena vrijednost troškova s obzirom na način gradnje i upotrebljene materijale s uključenim PDV-om iznosi 6 tisuća 800 kuna, tj. sveukupno s projektnom dokumentacijom 6 tisuća 940 kuna po jednom kvadratnom metru – izjavio je načelnik Lucić.

Razlika u realnoj i naplaćenoj cijeni je 5810, 00 kn.

Procjenjuje se da obnova jedne kuće u Gunji iznosi 30 tisuća eura, a prema ministarstvu graditeljstva, pojedine su iznosile i milijun kuna. Lucić tvrdi, da njegovo istupanje u javnost s ovim podacima nema baš nikakve veze s dolaskom lokalnih izbora i s činjenicom da je kandidatkinja za gradonačelnicu Zagreba Anka Mrak Taritaš, opasna prijetnja sadašnjem gradonačelniku Milanu Bandiću u čijoj je stranci Lucić.

– To nema nikakve veze s tim, s gospodinom Bandićem! To bi više utjecalo na moju kandidaturu, jer ljudi u Gunji misle da sam ja uzeo taj novac, da sam zajedno bio s gospođom Mrak Taritaš i njenim suradnicima. Međutim, općina Gunja i ja kao načelnik nismo imali ništa sa obnovom – rekao je Lucić.

Iako ovo liči na bitku za Zagreb koja se vodi čak na istoku Hrvatske, i to u Gunji u kojoj pljušte optužbe prema jednoj od kandidatkinja za prvu zagrebačku gradsku stolicu, načelnik Lucić tvrdi kako mu već tjednima mještani upućuju razna pitanja i prigovore, a da je nalaz sudskog vještaka tek sad stigao i kako to nema nikakve veze s lokalnim izborima.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime