5 C
Vinkovci
Srijeda, 29 studenoga, 2023

Lucija Cestarić izborila europsko finale međunarodnog natjecanja Hippo

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Učenica 7.razreda Osnovne škole Vladimira Nazora, Lucija Cestarić, izborila je europsko finale međunarodnog natjecanja Hippo kojemu je cilj promocija engleskoga jezika kao i međunarodna suradnja.

Ove je godine na natjecanju sudjelovalo 67,750 učenika iz 60 različitih država. Četiri su razine natjecanja: školska, državna, europska i svjetska razina. Nakon državne razine, Lucija se svojim znanjem i upornošću, te uz pomoć mentorice Gabrijele Romić, uspjela plasirati na europsku razinu natjecanja zajedno s još samo 12 učenika iz Republike Hrvatske.

Dana 18.svibnja 2022.g. Lucija i njezina mentorica putuju u Italiju, Lido di Jesolo, gdje će se održati europska kvalifikacijska razina natjecanja. Testiraju se četiri jezične vještine: čitanje, slušanje, pisanje i govor.

Ovo je veliki uspjeh za Osnovnu školu Vladimira Nazora i mentoricu Gabrijelu Romić jer je ovo već treći učenik koji je izborio sudjelovanje na ovoj razini natjecanja. Godine 2018. učenik Filip Marunček sudjelovalo je na finalnoj razini natjecanja Hippo u Italiji kao i učenica Iva Milković 2020.godine.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime